Affordable Watches 手錶討論區 (12)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
呢隻係我嘅grail watch 黎睇affordable成日睇睇吓會變心,係呢隻唔會,真係好鍾意
係事業上未有咩leap

我未有家庭開支少儲到少少錢啫,唔洗咁抬舉我
唔係借錢,唔係分期,無問題。 就好似無人會話太後生唔應該買樓。 買到就已經係好事,羨慕都嚟唔切啦。

go go go
想問各位ching
軍錶錶帶有冇咩推介
我啲中同u grad第一份工, 儲左一兩年錢就直屌上撈
我都想買 之前係旋拍見到 45k 全新 比人買先一步
唔會 我買完隻gs之後睇返啲平過佢 affordable嘅都覺得好吸引
好想帶晒返屋企
勞絕對稱唔上係直上
咁有啲咩算係
pp ALS vc果啲?
好鍾意als

但係上唔到
連行入門口都冇資格
好記得前排隔離台
有個巴打講果句

俾你買得起隻錶
你都冇襯返隻錶相當嘅消費力
俾你買到攞住走都係冇用
啲經理都會戴pp ap rolex
睇下你想表達咩俾人睇

或者純粹買一個心頭好 自己j

好似啲女人買手袋 都唔係個個咁高消費力
要使錢就正常人都要諗一諗嘅
好似誠哥跌都唔覺就話啫

遲d冬天轉返條皮帶
經紀
分期直上
我都有諗過入返啲props去影吓錶
但太少錶
果d 當然係啦,但我覺得直上係指果樣野係最好,無對手架啦,咁勞當然唔係啦 。

例如有人好like pilot, 咁iwc big pilot 萬飛可能係直上,好like 軍錶咁dirty dozen, b uhr 可能係直上, 如果好like diver … 咁勞sub 都可能係直上,好like dress watch 咁vc, pp 係直上,好like 徳國野 咁als 係直上。

但如果只係”錶”, 咁勞就不算什麼。

sorry 1999 … 唔知表唔表達到
OK get了
緊係一步步打上去
有feel過直上啦
我問過52k,覺得都可以

好多人鍾意barrel shaped case嗰款,我返而麻麻。呢排見teddy Baldassare 係咁推original,好驚變公廁
你明明啱啱先講完想買Tag Heuer
same, 再問第間同價.. 遲左幾個鐘 比多幾千蚊
你買咗?
未買, 諗緊..... 我驚太大隻, 手得6吋 上網睇某d 片好似fit, 某d 又好大咁 掙扎緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞