是咁的,我一個月前係香港做左個大型既社會實驗

729 回覆
10724 Like 170 Dislike
媒體報就柒啲
咁user 係nobody冇咩好恥笑
成日笑鳩老高講content farm
但成個連登都係content farm
樓主小心啲宜家出左假新聞罪
有睇你原本個post,睇完已經覺得9up味超濃,根本無可能全世界院線同你咁玩,FC都費事但估唔到你係有心trick人
啲網上content farm真係好無良心,明明無根據既野仲要整哂圖大大隻字驚人睇唔到咁
樓主好野
捉心理, 向所有連登仔埋下咗一個伏筆
等D人以後見到有所謂爆料既全部都唔信先
仲引一班跟風人有心人做差唔多既野

久而久之連登上面既料全部都捕風捉影
乜野都係假勒!
篇嘢講明係猜測,Marvel官方無評論,咁點fact check?
呢排忙錯過咗
其實樓主睇返2019既post全部content farm既正皮多過有source新聞既正皮就知
只要單野夠juicy 連登根本冇人會fc
真,你話普京啱啱發射咗核彈我就會去FC,套戲係咪有兩個版本我根本唔care。

套戲有兩個版本依啲嘢咁有話題性,啲網媒第一時間就post出嚟搶fo,根本唔在意真唔真。

不過樓主依個實驗幾有趣,BTW我都仲係懶得FC套戲係咪有兩個版本,可能依個post都係撚狗都未定。
Rap 發放虛假信息
我睇左樓主個post 去左戲院睇左幾十場,樓主賠返d錢俾我
好波樓主!大部分香港人都唔會用腦去判斷事件嘅真偽,特別係連登仔
有料 不過身為港豬的我們 都係唔會fc的
日日都傳IPhone N流出咪好唔得閒
我點解要有責任理呢d撚屌/傳聞/流出
而唔等官方正式推出/公佈先獲得資訊
討論區玩膠係好普遍嘅事
但啲垃圾傳媒真係當新聞報先最on9
嗰個時代已經過去啦,依家講點擊率only,洗乜fc
唔知有邊間媒體會自抽 笑返自己6uo呢
師兄有料
我有睇過篇嘢
冇信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞