是咁的,我一個月前係香港做左個大型既社會實驗

729 回覆
10724 Like 170 Dislike
Haha 點算
我連登同主流媒體都無留意呢個
Fake news
Ps 黎生個契女 奴隸獸 搞到好少留意呢啲嘢
最近都係同緊台灣人嘈交(香港人自己揀回歸嘅討論)
其實係正嘅
咪同D反苗撚成日鳩傳D疫苗fake news一樣
你有冇unfol? 我有unfol但係啲朋友有留言或like,就會睇到啲濕鳩post.

所以我依家係直接無視,練到跟所謂嘅主流脫節,一啲所謂嘅主流都係搵笨,可免則免。

不過嗰個post啲人唔推文,啲網媒又點會拎去當娛樂新聞,連登真係好好玩嘅地方嚟!
汪汪 樓主汪汪
話時話外國人真係好得閒去check,係香港先無。算啦,唔好咁嬲,當撚下一班抄襲連登po嘅網媒。
諗起啲濕鳩大陸統計/問卷之類。
就算篇文真係出自4chan都唔應該信啦
4chan出得黎既野有邊次唔係troll

Justin Biber生cancer, iPhone可以防水/放入微波爐, 近期啲既有 ok手勢同飲奶係racist hatespeech
陰謀論撚信到十足十既QAnon都係 4chan出黎
睇晒你同洛杉磯銀河修理員嘅留言,覺得都係嘅。
Btw 我真係後知後覺,咁啱呢排無睇連登。
都睇到啲濕鳩媒體係到講,但覺得關我咩事就無視掉,
我依家好多時候關注政治方面,好少睇娛樂嘢。

有個人話娛樂嘢唔洗fact check啦 ,但我覺得類似Johnny depp咁,有時候唔炒車會好啲⋯ 我又好彩佢單嘢我又好後知後覺,係好遲先知原來佢呢幾年無咩演出嘅源頭係佢前妻關係。
同抄wiki要cite番下面堆external link同一道理
幾個字引發世界性炒車,勁
三人成虎+羊群心理,當有一個網媒柒左,其他就唔執輸一齊柒。
其實依啲娛樂野正常人唔fc情有可原
但做傳媒都係咁就真係離譜
樓主依個實驗至少證實左啲網媒係垃圾
雖然大部分人都知
諗起舊時嗰單喺高登joe個專頁留低email就可以獲得高登帳號
樓主
媽我好亂
連登≠香港
其實mirror咪係咁

係姜濤 第一次有人 幫佢賣電車廣告
我就覺得好離地
韓國明星都無呢個待遇 香港憑乜有

呢個班傻西 比人洗哂腦
OP:
但係上面柒嗰啲全部都係傳統紙媒喎
4chan 做source 已經柒 仲要係假嘅
香港D垃圾網媒真係好撚低汁
呢個真
Er…好彩冇睇呢套野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞