[Postcrossing] 與世界各地交換明信片和郵票 (4)

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
樂滿郵死左?
尐人買黎炒?
最近屋企間細局賣曬

去第間
尐人買黎炒?

應該係
我去個郵局啲小全張都一早冇曬,明明我已經好早

不如大家又挑戰下啦

已儲齊香港11個風景戳,而家儲緊日本風景戳 (勁大個坑)

日本地方咁大要點先可以儲齊

唔會儲得齊,只係盡量儲自己覺得靚既,不過都好多
遲d同大家分享下

好丫
見啲人可以儲齊100城 好癲

我都去緊,進度28/100,睇下今年可唔可以40

咩係一百城

一百座日本城堡,有人儲儲齊100座城既蓋印
尐人買黎炒?

應該係

又炒
最近屋企間細局賣曬

去第間

尐人買黎炒?

應該係

又炒

好耐炒唔起啦下話?
btw 樂滿郵all sold out
呢d大發行如果真係要買,我會去尖沙咀
屌 好on9 個特別印淨係可以印首日封 但又賣哂 唔比我印

我去問佢,佢肯蓋俾我架
我去果間集郵局12點得返散郵票買
其他野十點幾果陣已經賣晒

我去問佢,佢肯蓋俾我架

我去問佢,佢肯蓋俾我架

依家再去過 話點解人地得我唔得

我去問佢,佢肯蓋俾我架

問過啦

我去問佢,佢肯蓋俾我架

問過啦

佢唔吸吹佢唔脹
尐人買黎炒?

應該係

又炒

好耐炒唔起啦下話?
btw 樂滿郵all sold out
呢d大發行如果真係要買,我會去尖沙咀

我去問佢,佢肯蓋俾我架

問過啦

佢唔吸吹佢唔脹

好多呀婆呀伯買71郵票
佢地又唔知自己要買咩
等到我

細局就係咁啦,生肖郵票時條隊勁長

無人買
全局人招呼我一個

Your postcard HK-502XXX to XXX in Netherlands has arrived! It reached its destination in 2 days after traveling 9,275 km!

個receiver個reply好得意
“Surprised,a card with a dutch stamp from hongkong,but i understand your story,thanks and all the best, XXX!”

2日就到

本地寄本地嘛
冇計啦改左香港地址嘛

有張卡寄咗去捷克2x日
但個receiver成13日冇online
好驚佢已經唔玩唔reg卡
有張卡寄咗去捷克2x日
但個receiver成13日冇online
好驚佢已經唔玩唔reg卡

可能佢未收到卡呢
我有個中國同土耳其嘅receiver都係last seen一個月前,但收到我張卡都有幫我reg
唔洗太擔心啦巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞