[Postcrossing] 與世界各地交換明信片和郵票 (4)

1001 回覆
26 Like 1 Dislike

好嘔心

btw 尖沙咀局仲有齊颱風

琴日係中環坐船去尖咀都冇入兩間郵局
話說之前去日本景點佢係一連串地方黎嘅 其中一、兩達地方有免費靚Postcard 拎 同埋每一達地方都有靚印仔(非郵政,景點印,但正)

但屌佢佢免費postcard放係中間個地方 行一轉點都「吸」唔蹝

本身打算 吸蹝全部印落張Postcard再寄

不過法官大人 最後我一半印算數照寄

準備9千幾個Users 一個一個搵閣下

不過德美俄呢三個都係咁多 咁不如德國快點強_我 起碼唔好等咁耐

我依家愈黎愈多德國

好慘 寄出去同一個都好少少 收到同一國係咁收真係好慘 雖然我只係剛剛開始

最多都係收6張姐暫時

不過德美俄呢三個都係咁多 咁不如德國快點強_我 起碼唔好等咁耐

我依家愈黎愈多德國

寄德國好過俄國啦

yes, 唔駛停玩

我依家愈黎愈多德國

好慘 寄出去同一個都好少少 收到同一國係咁收真係好慘 雖然我只係剛剛開始

最多都係收6張姐暫時

我仲未收

慘係「鄧」你地傷心
Which type of stamps do you prefer?

» Stamps that you lick (27.1%)
» Self-adhesive stamps (39.9%)
» Doesn't matter (33.0%)
Total votes: 2322

How about bro sis s?
Join左一個月 收到第一張postcard from Nederland
開信箱見到個刻真係會好興奮
啱啱收到張由南非寄黎
啱啱收到張由南非寄黎

lmlm

我依家愈黎愈多德國

最多都係收6張姐暫時

我仲未收

慘係「鄧」你地傷心

啱啱抽到第7張德國 救命
佢就黎可以佔我寄出嘅一半
Join左一個月 收到第一張postcard from Nederland

我琴日第一次寄荷蘭 專登要買1版10個本地郵票 冇得散賣
希望呢兩個禮拜會抽到多d荷蘭
如果唔係就返香港當貼紙㗎啦

我依家愈黎愈多德國

最多都係收6張姐暫時

我仲未收

慘係「鄧」你地傷心

你寄得快先抽得快,返到香港冇咁快架啦
話說之前去日本景點佢係一連串地方黎嘅 其中一、兩達地方有免費靚Postcard 拎 同埋每一達地方都有靚印仔(非郵政,景點印,但正)

但屌佢佢免費postcard放係中間個地方 行一轉點都「吸」唔蹝

本身打算 吸蹝全部印落張Postcard再寄

不過法官大人 最後我一半印算數照寄

吸印隨緣得啦,日本啲印永遠吸唔晒
啱啱收到張由南非寄黎

我都想收下特別國家
啱啱收到張由南非寄黎

我都想收下特別國家

10日就到都幾快
中國嗰張50幾日都未到
啱啱收到張由南非寄黎

啱啱收到張由南非寄黎

期待緊邊度寄postcard 黎

自己收藏囉
啱啱收到張由南非寄黎

痴2個夠唔夠寄外地?
啱啱收到張由南非寄黎

無Id 都應該唔起啦 九千幾個 無過節真係懶得搵

我依家愈黎愈多德國

最多都係收6張姐暫時

我仲未收

慘係「鄧」你地傷心

我依家靜係寄出過4個國家
啱啱收到張由南非寄黎

無Id 都應該唔起啦 九千幾個 無過節真係懶得搵

等人爆ID
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞