[Postcrossing] 與世界各地交換明信片和郵票 (4)

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
想問下明信片可唔可以拎去蓋特別郵票果D印?
例如上次6月13日出颱風郵票, 我果日寄想蓋果隻印得唔得?

可以,當日去就得

駛唔駛排櫃枱? 定另外又開多個郵筒俾我地掉落去?

細局要排,總局就會另外開啲櫃枱係出面比人戳
戳完可以拎走或比佢寄都得

明白, thanks
不過7月1應該得總局有?

呢個唔知呢

可以,當日去就得

其實係咪集郵局先有?

唔係架,細局都會有

可以,當日去就得

明白, thanks
不過7月1應該得總局有?

呢個唔知呢

可以,當日去就得

其實係咪集郵局先有?

唔係架,細局都會有

咦 咁就店啦

可以,當日去就得

其實係咪集郵局先有?

唔係架,細局都會有

咦 咁就店啦

食飯時間去買
點解張卡可以爛成咁

浸左水?

似係潛咗好耐水

都有啲似 摸落去個質地好似浸過水 好鞋
跟住個郵票唔知想點
反面咁黐住

無吸印?

咁d字有冇化開?

郵票係正面仲要反轉

點解咁勁個郵票冇響運輸過程甩左
求救
有個白俄女仔話想要剩係香港區旗嘅magnet同明信片,有冇人知兩樣嘢邊度有得賣
終於收到第一張postcard 喺瑞典嚟
二○一七年七月一日銷售安排

各郵政局將在二○一七年七月一日為所有正式首日封,以及註明首日字樣和本地地址的自製首日封,提供郵政局鋼製郵戳和特別郵戳的即時人手蓋印服務。當日,各集郵局另備有「集郵組」圖案郵戳和集郵局圖案郵戳以供蓋印,惟郵政總局1號印只供在郵政總局使用。

各郵品將於二○一七年七月一日起發售三個月,售完即止。

全線郵政局(流動郵政局除外)於二○一七年七月一日由上午九時至下午一時營業。郵政總局將延長營業時間(上午九時至下午五時),機場郵政局的公眾假期營業時間將維持不變(上午八時至下午五時)。

各郵品均於二○一七年七月一日上午八時起在香港郵政網上購物站「樂滿郵」(網址: www.shopthrupost.hk) 發售,售完即止。
求救
有個白俄女仔話想要剩係香港區旗嘅magnet同明信片,有冇人知兩樣嘢邊度有得賣

各郵政局將在二○一七年七月一日為所有正式首日封,以及註明首日字樣和本地地址的自製首日封,提供郵政局鋼製郵戳和特別郵戳的即時人手蓋印服務。當日,各集郵局另備有「集郵組」圖案郵戳和集郵局圖案郵戳以供蓋印,惟郵政總局1號印只供在郵政總局使用。

全線郵政局(流動郵政局除外)於二○一七年七月一日由上午九時至下午一時營業。郵政總局將延長營業時間(上午九時至下午五時),機場郵政局的公眾假期營業時間將維持不變(上午八時至下午五時)。

各郵品均於二○一七年七月一日上午八時起在香港郵政網上購物站「樂滿郵」(網址: www.shopthrupost.hk) 發售,售完即止。

thanks
求救

磁石廟街或手信鋪可能有,postcard未見過

求救

磁石廟街女人街都見過
淨係得抽氣扇嘅Postcard未見過
如果要區旗我頂多見過呢啲

恭喜曬,北歐國家啲款應該都唔差
求救

磁石廟街女人街都見過
淨係得抽氣扇嘅Postcard未見過
如果要區旗我頂多見過呢啲

磁石好易搵 但明信片就
我見荷蘭個網賣€1.1一張

浸左水?

似係潛咗好耐水

都有啲似 摸落去個質地好似浸過水 好鞋
跟住個郵票唔知想點
反面咁黐住

無吸印?

咁d字有冇化開?

郵票係正面仲要反轉

點解咁勁個郵票冇響運輸過程甩左

我初頭一望以為冇郵票都寄到
有吸印
啲字有小小化
可能真係浸過落水

可以,當日去就得

其實係咪集郵局先有?

唔係架,細局都會有

咦 咁就店啦

食飯時間去買

衝到去

七一真係大哂
有無人想訂flag of world card
有無人會買回歸系列郵票
利申:不了

係瑞典王子嘅結婚相

係瑞典王子嘅結婚相

新手留名
上個月寄左5張
3張有人收到真係好開心!
想問下點知佢地reg個時有冇覆到我?
真係好想佢地回下我係postcard上既問題呀 就咁就reg在好似有d冷漠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞