召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(99)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
唔知你係咪有棍絲

但pass左唔代表揸得好只係代表考得好
普通學揸車點都要拎20-30小時學習時間先真係會上少少手, 仲要唔係成日揸, 掉低幾日唔上車又唔記得左

如果棍波唔得咪轉自動囉, 反正有幾何出車出棍波
換cfu, 如果換唔到 就求其上埋考完就算, 肥左再換, 唔好太上心

好多時未必係你特別廢, 而係好多cfu 特別口臭口賤冇禮貌
呢個睇片真係唔錯,pm過佢想補鐘但話暫時唔教元朗
補多句

預肥還預肥 起碼都搞掂個乙部先
合格一樣煩少一樣
最多將個心態轉做「保乙棄丙」
唔好完全放棄
學牌果時係唔會試到呢個情況

盲點呢樣野, 我諗好多人到真係自己揸車上路果時 先會理解到,學果時都係扮望
學車揸入油塘嗰陣中過伏
第一次望鏡見到右後方有貨van衝緊埋黎
臨cut嗰下再望右鏡,架貨van消失左
望盲點嗰陣架貨van已經平排甚至爬緊頭
(利申 嗰陣揸緊70)

嗰陣仲要緊張
隻手跟住個頭扭向右
唔係師傅踩brake已經攔腰撞左
自此記得望鏡擰頭前要輕輕收油

有一次高速公路就係冇望盲點, 一cut線塊鏡見返架車, 喺塊鏡到見到後面加jazz扭晒軚去避, 好彩冇事, 嗰次我嚇到成頭汗, 自此後明白望盲點既重要性, 所以各位唔好覺得望盲點係on9為考試而做, 事實唔望係會死, 特別私家車塊鏡咁閪細,好多野係睇唔到
尾期下年1月喎 開返可能都要2-3月 比錢人抽快期算啦
報名都係td82+住址+錢+身分證
考幾點多車?
停車你一般留幾多位?
我師傅教距離前車四分三至一個車位就要停好
你可能會覺得前面仲有好多位
但你永遠唔會知道後面架車會唔會發神經

同埋d師傅有時就算做岩做齊野都會話下你
真係有懷疑可以反問佢
再唔係可以上黎問下呀
起碼有3/4個車位,燈位前有時仲會話我停我太早
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞