召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(99)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
啱啱上左第四堂棍van,學完都係冇咩信心,下堂開始做懦夫轉自van
渣ga
轉啦…反正只係得連登仔會笑鳩你
考牌既野永遠都係取易不取難,一年後先再考中型貨車甩A仲快啦…

不過依到好多肥幾次棍van既都仲堅持緊重考補鐘抽期都可能用左大半年
你下下都好快踩落去分分鐘話你重brake肥你㗎,見到前面燈位/停緊車就收油印腳掣慢溜啦,到咁上下就落極力子同輕輕踩多次brake
最緊要拎到個牌
真,你搞唔掂重考又唔係佢地幫你俾錢,大把人考完出到嚟咪又係揸自動波,睇自己需求好過啦
想問吓上星期一pass咗
係咪5號後先拎得牌
唔計紅日七個工作天, 你bk定6號去搞就ok
駕院學緊自己van,岩岩上完第3堂出左元朗,應該上到等幾堂先知洗唔洗補鐘?
如果唔得閒去 有無快啲嘅方法拎到 想快啲揸
你可以搵屋企人代辦, 帶返所需文件同填返表格及代辦人既身份證正本就ok
我3個工作天攞到 你急可以博下囉
我跟駕院學到得返8節既時候補左2節, 個陣我覺得我拖波有d chok, 所以先補鐘
要睇你自己邊方面係冇信心或者係做得唔好, 例如轉波, 障礙物處理, 過線, 乙部又或者係考線唔熟, 學到中期你就大約知道有邊D位師傅會不斷提起但自己都係未做得好, 咁你到時再考慮需唔需要補

我都晒左補鐘錢, 因為補鐘前一堂我拖波就冇再chok當係溫下考線咁
多謝c兄,明白曬!!!!
Thx
好,真心唔屌
棍van 1 take
轉左師傅,佢教我拖波engine brake減慢速,好過癮
想問考車洗唔洗打針?
師兄係最近定好耐之前嘅事,同埋有冇預約
小弟都係啱啱pass,撞正呢2星期都有紅日,7工作天要等到11號先整得

如果得諗住早啲去整,早少少出部車操下
唔洗,剩係安心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞