召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(99)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
有冇元駕嘅非智專可以喺16/17/18上晝讓堂場內出嚟
唔小心放錯 即刻冇咗
有無人知沙駕新排期排到幾時?本身三月中考仲未收到新期
我3月頭都未有
睇 pin
我知 但如果6號即刻排期 幾時筆試幾時路試係咪要嗰日先預到
有無人知依家星期六/星期日有無人考車?
有 我6月星期6考
thz

咁有無人知星期日?
踩break 係好快踩落去 定 慢慢踩落去?
學車/考車 停車最後會唔會故意鬆少少Break ?
離地吊極力子好撚唔舒服完全唔就腳,調頭唔掂地好難keep係同一個位,點都會因為攰/緊張而踩多/踩少左
考到個牌之後大把時間比你補鐘同習慣,根本冇需要迫自己學車階段就要做到離地吊極力子考試係求穩陣攞到牌,你係咪真係識揸根本冇人care
有冇港島正常師傅介紹棍van
一定離,你唔離根本同玩自己無分別
你可能會覺得腳踭掂地,腳尖升起搵個磨擦點易D
(呢個的確,因為你有個支點,搵個位係冇咁攰)
但長期揸落去你就知行唔通

因為你冇辦法確保每一次隻腳離開左clutch 之後
再放返落去係同一位置(可以前左,可以後左)
變相你每一鑊升起隻腳嘅幅度會唔同左

例如你岩先隻腳係大約腳掌比較前半嘅位置(近腳趾)掂paddle,腳踭掂地,你諗住自己頭先都過左個燈口好順利,已經背左鬆幾高架車會郁,點知一陣間你不經意變左係腳掌中間嘅位置掂個paddle,腳踭掂地,呢個時候你變相鬆高隻腳個斜度已經同上一次你完全唔同,加上你學車/考試一緊張,一係未個個磨擦位溜後,一係死火,唔知你明唔明我講乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞