召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(99)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
唔趕 宜家咁既時勢 想趕都冇得趕?

錢方面原本預萬幾蚊
建議駕院, 一黎近, 二黎元朗四條線都好易考, 會貴少少但合格率會高D
晏就會有大量死車同工程車, 宏業東條線仲有工程做緊, 小心D用一波慢溜應該就冇問題架啦
宏業東好多死車同外賣狗
報咩plan好
尋日朝早考完, 阿sir都話0915考係最好, 冇乜死車, 條路好順
棍van智專吧, 用死同一架車同埋跟一個師傅, 易D跟你進度
如果覺得個阿sir唔掂都可以要求轉另一個
好 唔該晒ching
死車唔緊要呀 最怕有對頭車
係, 元朗D線都出晒名多死車, 阿sir一定會叫你慢溜唔得就停車
無油門 師兄認真咩
我沙駕都有去做 同正常車一樣
係極力子尻尻地
我唔知佢大我定咩,話如果個轆鏟咗上去嘅話要揾工程車拖出嚟但我踩落去油門位又真係冇反應的唯有靠吊極力子郁
想講今日1點半偉倫街左轉出窩打老道個陣,前面揸自私嘅學生扭彎個下突然剎車,cfu 系隔離又唔睇實,我地架棍Van好彩吊定極力子姐,如果唔係真係撞

明白大家都學緊車,淆底都正常嘅,但都要有安全意識先得架,cfu作為指導者更加應該要留心
想問吓元朗駕院考掉頭嗰陣時嗰條小斜路 如果一開波溜後咗少少會唔會肥?
你話個坑位? 坑位係暗斜黎, 最好都唔好溜後, 吊高少少極力子印住腳制起步, 架車一郁就踩返落少少極力子, 咁就一定唔會溜後, 溜少少問題不大, 但如果好明顯的話就真係唔知肥唔肥, 但考牌官對考生個信心會低左

我個阿sir有講過如果你場內表現得好既話, 考牌官會鬆手比你行元朗村架加油呀
唔係智尊就好似堂堂都唔同師傅 無記錯的話
元駕啦 就腳啲
溜一次應該唔肥 無記錯黃紙三手調頭溜後係有兩個格仔

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞