百合水區再涅槃重生 - 鐘意百合請入黎吹水[7]

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
前排睇完污穢不堪的你
依家好想睇啲有病嘅百合漫
想問下有冇推薦
漫畫唔清楚
不過動漫就一定係happy sugar life
負皮咗,自己反省吓
肉體SM比較少睇,但扭曲心理有幾部值得推

コダマナオコ短篇集 コキュートス,残光ノイズ,不自由セカイ
都係講遊走係團體邊緣,其中一人遺世孤立同兩人微妙嘅情勒關係
捏造トラップ 就唔建議睇,要睇嘅話我覺得睇完第一卷直飛最終卷觀感會好好多,中間某男角太垃圾

オクターヴ 呢套其實未算有病,不過籠罩全篇嘅抑鬱情緒同自我放棄,應該都啱你

私の百合はお仕事です 雖然未睇到最新,不過後期愈來愈有病,而且有青花嘅胃痛感
順帶一提,呢部下年出動畫,冇理由唔睇睇

終將 百合界台柱,我諗你知不過照提下
多謝
補完web短篇同end blue
天海不相合既表達諗返同終將外傳永遠平行線幾相似

永遠懷疑井之上瀧奈巴打
好想睇
優等生X吊車尾
大小姐 X 平民
咁多年後Diakko仍然係我心目中最佳演繹

呢套Diana戲份比想像中少 裡主角始終係老師

優等生X吊車尾
大小姐 X 平民
仲有冇呢類cp既作品介紹?
最近睇得多日本indie戲,對下北沢真係幾有親切感
似鬧市而非鬧市,又係livehouse聖地又係劇場聖地,又多轉角十字路口,有古著店古書店呢啲時間慢落嚟既安靜空間,仲有保留到東京下町韻味,成個feel都好適合btr

band又好電影又好,用rock做主題至少要有推介小眾indie既意志,做到呢點我評價就好高。我真係極唔鍾意搵晒最當紅歌手唱每集ed既商業宣傳模式,依附潮流一定會討好,但就冇咗將自己鍾意既嘢硬sell出去改變人睇法既自信
https://twitter.com/btr_anime/status/1573593647802552321?s=46&t=CWpIer9gAV1Aiic4uFZlSw
有冇日本indie戲介紹

indie意志呢點好贊同
主流野點玩都好,好難離開融入或同大眾妥協,產生唔到真正既影響
堅持自我美學原則,業界需要呢類人,先至唔會慢慢同質化而死去

Brian Eno講VU香蕉碟講得太好
就算得3萬人買左隻碟,呢3萬人都開始夾band
呢類先係我想見到既作品
私の推しは悪役令嬢。
算唔算
呢部聽過

ching睇小說定漫?
Web小說
漫有啲麻煩
文庫kindle都有,但睇日文有啲辛苦外加未算真係超鍾意呢套所以未睇

又或者転生王女と天才令嬢の魔法革命
呢個就唔算大小姐x平民
不過最近講左2023動畫化
Comic-walker會有漫畫睇
都有web小說同文庫
呢套我都幾鍾意
天才令嬢我應該等動畫
重甜 大推
睇完少女的港灣,同想像中既S文學完全吻合
經典到唔覺係差唔多百年前寫
無論三個女角設計,情節鋪排都明顯影響少女小說脈絡
比較唔同結局處理上用古典式解圍情景,反映時代既樂觀性
作品用好多景物移情,冇乜艱澀描寫,算易讀同有追看性
虹團wave 3
百合台至愛嘅鉸剪腳組合
唔整合體版?
有冇人睇聖母在上(瑪莉亞的凝望)
次次睇都喊
動畫黨
女校清水百合描寫真的好美妙
動畫黨抱抱
睇完聖母在上, 直落睇草莓危機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞