百合水區再涅槃重生 - 鐘意百合請入黎吹水[7]

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
呢幾日煲咗好多坂道系舊mv,法國幾多意念都有影響近來啲動畫,特別係Aniplex旗下
リコリコ搵尾內貴美香服裝design,套制服似早期欅坂風,依家櫻坂改晒風格應該睇唔返,反而動畫先有得睇,睇動畫延遲接受主流文化符號都幾有意思
我信與你繼續亂纏
難再有發展
但我想跟你亂纏
https://twitter.com/xv9s92wbcqwrywx/status/1552670775769190401?s=21&t=JUjkpo2vZXMt2I4p3lmcXw
邪神ちゃん啲宣傳真係好搞笑
最近十分沉迷Lycoris
好多人講リコリコ同心臟嘅關係
左右心房都好似係對應緊千束同たきな
Left Ventricle負責將血運去全世界
Right Ventricle負責送舊迎新
仲要咁啱 Left Ventricle 有 Apex of Heart 同埋多啲 Cardiac Muscle 完全係講緊千束勁過たきな
心房呢部份設定我覺得可能諗多咗
宣傳海報都無特別分
設定上我反而諗起Angel beats先
不過有心無心呢部分,我覺得係個對照嚟
有心嗰陣鐵血心腸殺人機器,無心嗰陣反而識易地而處保護生命
讀human A&P 讀到傻咗
我覺得有冇心係反映緊有冇規律/規則
有心嘅たきな就跟足規律license to kill
冇心嘅千束就唔跟規舉做嘢
今集千束仲登特開口講埋個機器唔係pacemaker 好似故意帶出佢係冇規律
最!優!先!

張宣傳海報都有分左右上下
同心臟一樣分right atrium right ventricle 同埋left atrium left ventricle
仲要右邊(たきな)係連藍色嘅vein
左邊(千束)就連紅色嘅artery
有冇咁多巧合
心房呢部份設定我覺得可能諗多咗
宣傳海報都無特別分

張宣傳海報都有分左右上下
同心臟一樣分right atrium right ventricle 同埋left atrium left ventricle
仲要右邊(たきな)係連藍色嘅artery
左邊(千束)就連紅色嘅vein
有冇咁多巧合
個構圖同動靜脈
諗諗吓可能係有咗心臟呢個設定先有紅高級過藍呢個階級設定
講返規律,pacemaker同人工心臟分別係pacemaker要有心先有用,強調機器應該都係指chisato無人心
我會覺得左右心房嗰個偏向係過分解讀。
話就話一個係換血跟住第二個負責將啲血泵去其他地方,但係都有個次序之分。同埋心臟本身都有個SA node(啫係pacemaker),都係應該係由右去左,但係感覺上個影響係由chisato去takina多。
的而且確係有個順序
右→肺→左→general circulation
SA node→Atrium→AV node→Ventricle
我覺得今集個目的應該係想帶出千束同吉松對於還恩嘅期望與落差
千束認為還恩=將被贈與嘅第二次機會送畀其他人
吉松認為還恩=將自身強項送畀全世界
大家認真用吓個腦交流點都好過主po 堆引戰反同玩膠留言
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞