百合水區再涅槃重生 - 鐘意百合請入黎吹水[7]

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
其實有無得將完成作品轉多個圈先完張gif
可以
不過render時間會double
咁樣
有得睇晒360度幾c服
虹真係僅憑理念就已經大好き

諗咗下虹2螢幕一直發揮作用,唔一一列舉,會發覺符號意義係由負面到正面
一開始播同好會蝦碌片、嵐珠live大電視同粉絲保持距離、雪菜花絮出柜跳落舞台、到上集手機live應援,由螢幕內打破不在場界限,去到今集rina-chan board重構

直到最後由侑打破四面牆推動螢幕外既あなた,先發現係似斷章玩第2人稱既意境

見つけた君を、君も僕を見てた,互相凝視產生聯繫之後,偶像唔再只係修飾夢想的櫥窗,你唔再只係看風景的人
聽咗啲完全唔關事既嘢,諗返我其實幾欣賞河村認真地處理高咲侑既角色性問題 ,可以唔完全等同粉絲既慾望投射(有別於遊戲既あなたちゃん),開始彈琴就賦與佢某程度上既自由

睇到最後1集就更確定,高咲侑個角色應該要有呢種潛能,同情代入唔係你(あなた)作為觀眾唯一既理解方法,係可以有另一種面向既呈現,去引發你反思角色同觀眾之間既聯系
都扣連我上面講點解虹2咁強調螢幕,2.5次元同3次元關係係直接針對企劃核心,同埋虹既核心價值就係肯定人既唔同面向

到依刻將侑定義成都係school idol,佢係你理想楷模又好、你都可以成為侑又好、佢平凡地先踏出一步,再啟發拉扯你踏出一步又好,即使有唔同維度既理解,最後都係通往你點面對自己真實生活

擺呢到講,因為我唔同形式場合都表達過我係極鍾意同好會既concept,但同時我都想抽離粉絲群體去理解同好會本身,我幾感謝虹制作組可以令我重新諗返呢件事
おめでとう
冇可能淨係整一個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞