GME / nft.GameStop.com (181) 拆股 7 for 1

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
想問而家ib>CS係咪耐咗?
頭兩次都係兩三日搞掂
今次4月7drs 而家都未被confirm
好似係因為投票權截數日
d broker 會hold 住d 股唔俾轉出去
你要去setting 度
揀返地區做香港>english

之後就填到

填完記得較返做美國
Warren Buffett: the best-known value investor of all time

Carl Icahn: the best-known activist investor of all time

You can figure out the rest
無理到佢幾個月, 之前係first trade 買左gme, 想問下係咪都可以transfer 去cs?

FT直接DRS費用$150-$300?maybe outdated info..

轉去ibkr再drs便d
想問下ibkr drs 收費係幾多?
$5
今晚衝上160好嗎
平咁多
咁轉倉去ib, 計埋手續費應該都仲有找
$55+$5
如果我FT 仲有其他股票, 係咪都要一次過轉哂去ib?
定可以只轉gme?
$55 partial transfer
$70 full account transfer
直接過200啦屌
想請教下有冇試過ib to cs :轉帳頭寸基礎成本缺失? 第三次drs

我頭1&2次都冇呢個問題
ib次次都冇提供cost basis

Fuck you Gina from IBKR

間間brokers都好鬼

世界好黑暗…
好唔合理囉

唯一解釋就係當時我買果時佢哋冇去市場上買

是但出個activity statement 俾我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞