GME / nft.GameStop.com (181) 拆股 7 for 1

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
3 for 1 拆完咪x3

228 over 1000M 同76M over 300M 個ratio 咪差唔多
228 over 1000?
照你咁講GME準備拆2次?

投票未通過前最高可以拆300/76=3.9 for 1
投票通過後最高可以拆1000/76=13.1 for 1
拆票係加可發行股票到1000M
佢加完先拆就會同而家一樣可以留七成做poison pill

保守就3 for 1, meme 就 7 for 1

btw 如果拆兩次咁第二條式應該係1000/~300 ?
投票*
應該係9 for 1
我睇完篇trs都唔係好明點玩,有無巴打解釋下

左手:prime brokers
右手:Archegos

買多過5%間公司就要申報,d prime brokers就搞個TRS服務俾人買,幫買果個代持有股份。

TRD係非常彈性㗎,archegos就係咁拉過Viacom個股價,但同時冇出現係sec個filling 到
我睇完篇trs都唔係好明點玩,有無巴打解釋下

左手:prime brokers
右手:Archegos

買多過5%間公司就要申報,d prime brokers就搞個TRS服務俾人買,幫買果個代持有股份。

TRS係非常彈性㗎,archegos就係咁拉Viacom個股價,但同時冇出現係sec個filling 到
買親啲野都俾美帝搞

乜料吖。。。。。
khan 既swap解釋都ok
研究下
可能係tokenized security offering
Archegos 最仆街係佢同好多間唔同既bank 開Swap
D 銀行各自都唔知Bill huang 有咁多swap
所以俾人拉尻左
知條毛,分享返過嚟俾大家
D prime brokers 點會唔知阿,個圈子咁細。不過收佣金大過天fat fat
仲未跌穿100真係好撚失望

安心番小小
最最最後一次加倉。
CS account lock 撚左

佢地D security 好敏感
我去佢contact form 問下點加返cost basis (因為仆街IBKR 無幫我報)

跟住佢就話唔知乜水access 我account lock q 左
sofi 搞股東大會要 10us手贖費
me 窮撚 pass
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞