[多圖!慎入!]嚴選十大最易瀨嘢性病

767 回覆
364 Like 78 Dislike
劉馬車
係唔係皮膚敏感咋

最近有冇搞過嘢?
想問如果已經有梅毒第一期病徵 去咗社衛驗血 但要等成兩星期 如果我去mhs驗完有positive既報告 再去社衛可唔可以即刻攞到藥or打針
你可以去機構約做免費快測都得,唔駛畀錢
置頂有預約資訊

梅毒越早醫越好
所以如果驗到陽性 攞住證明去社衛係可以即刻出藥(即使社衛份report未出)?我驚入第二三期
btw thx for replying that quick
唔確定住,
第一期梅毒因為未進入血液循環系統,可能做rapid test 都仲未必check 到抗體

社衛可能因為你病徵(硬下疳)唔明顯,所以應該攞咗你表面組織化驗,同時抽血攞去化驗所驗

所以你去機構做,係試吓即時check 唔check 到抗體,有就試吓影張相去第二間社衛,睇吓醫生會唔會即時打針

又或者另外一個結果,係rapid test 、抽血驗、組織化驗,都確定唔係梅毒

點解你咁確定係?
因為我已經有硬下疳 病徵同上面描述一樣 社衛幫我睇嗰位醫生都話大機會是中梅毒,我預約咗聽日去mhs驗標準性病個plan,好似2,3日有完整報告 想快啲醫好 但唔知佢嗰度要醫好要幾多錢 所以就諗緊攞mhs個report去社衛 睇下可唔可以快啲有得打針食藥
我叫你去機構做,係因為知道你一定個心羅羅孿,等唔到3個禮拜,所以會畀錢去私家做快測
不過其實去機構做係免費
既然你約咗而又2、3日有報告,咁就去囉,中梅毒一般要在pat pat 打盤尼西林針消菌,社衛有得打
使唔使食抗生素
應該唔駛,睇醫生點講
其實梅毒好易醫好同斷尾,尤其是第一期
唔駛太擔心
今日去咗關懷愛滋驗快速測試 both negative但個staff話應該係未出抗體 如果有個啲病徵都似係中
而家等mhs個report
其實呢個同社衛抽大血係咪驗抗體only
係,驗抗體的,梅毒都係驗抗體
等埋MHS 嘅report 睇吓點?
唔駛太擔心住,暫時唔會太大問題,一confirm 就用藥,好快會清菌
好啦 thx
mhs啱啱打過黎話血液測試negative
完整報告後日攞 唔知係咪瀬其他野
但小便無問題 無流膿 無菜花 係冠狀溝有啲無痛潰瘍(類似痱滋咁既樣) 然後陰莖上面有生粒粒 但又唔似皰疹
個心真係囉囉攣
定係身體未產生抗體佢check唔到
想問下打HPV疫苗有冇話邊度打有保證啲

定係基本上香港打得都唔使驚,thx

上網見到三千幾蚊有得打九合一, 不過唔知可唔可靠
陰莖上生粒粒?係唔係龜頭邊一排咁樣嘅白色小粒粒?嗰啲係珍珠疹,正常嘅唔駛理
依家因為少咗內地人落香港打疫苗,所以降咗價,大概3000幾蚊係正常市價
想問下有冇中咗咩性病 手臂同腳會出一點點 好似起雞皮咁🙏🏻🙏🏻
生響手腳你就去睇普通科或皮膚科吧
而家book咗mhs做檢查😢
但係之前有不安全性行為 加上之前以為尿道炎 而家食緊抗生素😢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞