[多圖!慎入!]嚴選十大最易瀨嘢性病

767 回覆
364 Like 78 Dislike
WHO話HSV-1 less commonly sexually transmitted 嘛,咁咪冇入十大囉,我又冇話唔係

HSV-1 is mainly transmitted via contact with the virus in sores, saliva or surfaces in or around the mouth. Less commonly, HSV-1 can be transmitted to the genital area through oral-genital contact to cause genital herpes.
係咪係是但一間診所打都冇分別?
有假針
畢竟都幾千蚊
我就去醫院打
都唔係,你上網睇到佢專業資格、證書吖嘛,兒科、耳鼻喉科未必會睇呢種,但婦科、皮膚科等,應該會睇
好彩你講
唔知香港都有假針
sorry , 覆錯po

HPV針上網上討論區睇吓口碑
[多圖!慎入!]嚴選十大最易瀨嘢性病
https://lih.kg/wwKnypX
#451 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

HSV-1 係過濾性病毒,會從環境感染,理論上不屬於性病
我頭先睇到你講嘅

同埋真係跟who定義嘅話
Bacterial vaginosis is not a sexually transmitted condition, but it has been linked to several
adverse outcomes, including adverse outcomes of pregnancy and an increased risk of STIs,
including HIV, pelvic inflammatory disease and tubal factor infertility (55,56).
淨係同一條路玩咪冇事
唔偷食應該冇事
性教育中學一早就要教
師兄講得咁清楚
獵奇
正解,但佢都要同你一樣架
想主柒咗重要駁嘴駁咁多層真係好笑,小學未畢業柒咗咪認囉

而且他們都是同一幫人,或者同一個人
佢本意係好嘅
但散播咗錯誤資訊真係有需要改正返
尤其大把兒登/青頭仔真係柒下柒下 唔識咁多
啲女仔睇完都會以為自己陰道炎就係有性病
算 你真係無得救
英文/中文source你都唔信
"想"主我要瞓喇,今日覆po覆到好支力 bye
毒男唔洗怕,終身免疫
女仔下面個結構,例如尿道比男性闊,陰部唔似男性外露方便清潔,真係好容易吽菌,有啲女性體質唔好,陰道生態唔平衡都會發炎,一啲女性冇勤換護墊又有機會陰道炎。樓主應該散播正確知識同觀念,陰道炎只係一個炎症,唔算係性病,你要話可以性接觸傳染畀人,咁性交嗰時生唇瘡同對方打茄輪又係性病?樓主應該宣傳呢種炎症嘅改善方法,唔好將發炎呢樣嘢只針對女性喺女性不檢點,再強調陰道炎會性交傳染,令一啲無知妹豬會覺得自己有陰道炎即係有性病會覺得羞恥。
唾液咁係咪最好唔好同人食同一碟野
你駁唔到我,就入人哋打錯字,見位就入,咁大個人就唔好咁幼稚啦
新你老母 武漢肺炎
錯啦 喉嚨係可以生herpes即係椰菜花
玩口交就有機會中尤其係深喉
只係機率比下體低
喉嚨椰菜花一樣要做冷凍/電療
不過香港宜家就得返一間診所有得掃喉嚨hpv dna
樓主要再補充下知識啦
如果俾條女打飛機
會中邊隻?
細個打過針,後面仲有冇機會惹到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞