[多圖!慎入!]嚴選十大最易瀨嘢性病

767 回覆
364 Like 78 Dislike
無做好research 就上黎9up當秘笈
香港啲性教育差到一個點
認同樓豬個班都係喺啲咁嘅教育制度下出黎
咁我要打了!
點解我會入左黎
個口中左泡疹 病完好多時都會出
跟成世 屌佢老母
係,會潛伏身體
但我唔撚係瀨西中 細個就有
明呀,爛嘴角、唇瘡嘛
你嗰種係皰疹一型HSV-1
係會復發嘅,要加強抵抗力
南方人
我點解會傳染到?
12歲時捐血發現到自己有乙型肝炎帶菌
三個家姐同老豆老母都冇,
我去咪細細個飲人哋口水尾傳染?
普通科私家醫生都得? 真係唔知喎
以為要搵專醫性病嗰啲 (其實有冇啲咁嘅私家醫生?)
事實你定義真係錯 唔係你定義係就係㗎
好好地跟衛生署講係非淋菌性尿道炎/非特異性生殖道感染唔得嘅
呢啲講緊係衣原體 解脲支原體 人型支原體引起嘅病

你宜家搞到好似女仔有陰道炎就等於有性病
你諗下啲男仔睇完你個post
然後咁啱條女念珠菌發炎/細菌陰道炎就叫有性病
叫條女點解釋
公公婆婆、嫲嫲爺爺有冇湊過你?

老人家會用口"梅"過啖飯,睇吓有冇骨先去喂BB
以前細細個踢波,
成日問人借水飲
會唔會咁樣出事
現實上真係太多人中招喇,普通診所都會有抗生素針藥、口服藥畀病人用,你掛號時可問吓架
其實個個都明,係你唔明啫
討論已完bye
有機,
CHING 你70後定80後?出世時冇打乙肝疫苗?
邊個明 上面咁多人話你唔啱
你誤導緊人 突然又話原來嗰個都明
1990年 大陸出世 老豆老母都話有打過針
1997年 嚟咗香港讀小一
呢個時候先 又係咁打針
咁乙肝好多時都係遺傳得嚟嘅、以前仲有愛滋BB添,
呢類患者夠唔係經由性接觸感染,但唔通你又要argue 乙肝、HIV唔係性傳染病咩?
萬一人哋有
幫佢含係咪喉嚨會生椰菜花?
可能真係同人share 水樽感染?
唔緊要喇,香港都有7.2% 人口患有乙型肝炎,算係普遍!如果性伴侶有打疫苗,問題不大
成日出去玩 有SP個d真係恭喜晒
我無講乙肝 HIV唔係啵 你唔好轉移話題先
同埋 我就睇衛生署同家計會定義嘅
send埋個網址比你
https://www.chp.gov.hk/tc/static/80057.html

照返你邏輯
點解hsv1你唔定義做性病
都可以女傳男 男傳女 都可以性接觸傳染
椰菜花生喺下體,如果你手摸完,又自摸下體,咁就有機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞