[歐霸冠軍後上重奪西甲]巴塞隆拿球迷討論區 (424)

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
all come barce la diu
同埋明顯黎到係有進步個下先吸引
美羊張約唔係到今季咩
留佢先正價續
睇完理性分析新片又忍唔住要打個飛機
好j過咩鳩古天奴 基沙文 dybala
最緊要免簽 又可以唔洗比haaland開天殺價
拜仁換血真係好恨心
列貝利洛賓個d退左無耐
改朝換代就6冠王
咁多癲狗逼搶真係越黎越體力化
keep 住年輕化 唔眷戀先可以keep住個皇朝
睇下早1-2年巴塞 同 而家皇馬條中場
點解早兩年爭輸比dest
而家又咁想買佢
特警介紹巴塞買拉芬拿同antony
大家都係巴西佬 叫得掂antony過黎既話幾正
其實係佢上位先 係佢傷咗 dest先上位 所以正確嚟講係dest爭輸俾佢
兩個都正 可惜打同一個位
加埋迪莊同dest變阿積士幫
換左管理層依家隊波唔撚掂啦
議而不決、決而不行,似乎已成為拜仁慕尼黑新管治團隊的通病。漢尼斯和路明尼加退下來後,新主席海拿、新行政總裁簡尼、體育總監沙歷咸美錫予人做事拖沓之感,尤其近期「暫緩」球員續約事宜,埋下隊內深層次矛盾的種子。

基拿比、羅拔利雲度夫斯基、湯馬士梅拿、紐亞全都在二三年夏天約滿,只要一到明年一月悉數成為自由身,但拜仁高層至今仍未成功與四位主將續約。特別是世界足球先生「羅拔仔」,若非傳媒爆出他有意離隊,沙歷咸美錫等人對與他續約之事仍愛理不理。

前車可鑒,歷卡斯蘇尼決心今夏出走,正是不滿高層一直無展示想他留隊的誠意。如今到了三月,海拿、沙歷咸美錫仍然在拿「財政平衡」、「審慎規劃球隊未來」、「我們很想留住他們」等虛無飄渺的說話來敷衍,卻又在續約工作上毫無推進。這種「暫緩」的紕漏態度,徒令球員心酸。

倚仗漢尼斯幕後力撐,沙歷咸美錫不愁失業,但他不論在對外的轉會統籌上,以至對內安撫球員續約方面,都缺乏應有的交際能力,導致近年拜仁連年流失主力;至於海拿和簡尼上任後,行政能力也受到傳媒質疑。管治團隊失當,未能團聚「仁」心,未來數年能否保住歐戰表現,實屬疑問。
2選1揀antony
勁到仆街喎
利雲都水貨 真係冇咩唔係水貨
每日體育報:拉芬拿同意加盟巴塞隆拿,這位巴西球員想在魯營踢球並取得成功。他已經拒絕了拜仁慕尼黑和利物浦的報價,因為他想在沙維及其重建計劃下為巴塞效力。
即係點
又想變老人院
得利雲比較老姐 但佢完全冇問題啦 同賓周差唔多
其他傳既都係後生仔
正前埋門呢d野有利雲呢d級數真係差好遠
agger 後生幾年 ajax又同我哋體系相似 過到嚟唔使點適應
世一中鋒都嫌棄真係睇唔透
玩逼搶買羅馬件譚美啦
最好就買件夠班既後生中鋒
等利雲帶下佢
簽4年
唔撚係掛
今次真係快過搞立法會35+
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞