[Netflix] Drive To Survive 第四季討論

442 回覆
15 Like 2 Dislike
其實S3都拍得幾好,特別講拉利同Checo 個兩集。S4真係唔掂
冇啦,通常都係愈拍愈衰
加上今年MAX贏,有睇車都知係實至名歸
係D忽然車迷先會覺得咸狗被逼害
老實講MAX唔同佢拍,佢又冇咩好拍,都預左佢會作到咸狗好撚慘,俾人黑哨到冇左個冠軍
點知佢真係咁拍,仲要拍得衰,明明咁多好料都拍得衰
下季唔好拍算啦垃圾。
想睇下隔離亞馬遜 MotoGP Unlimited 會拍成點
Horner好撚有型
係咪要加返LANDO同四萬不和
有冇人答
算吧啦,咪認真。
Netflix擺明要和牛係DTS入面做諧星丑角啫(蝦佢矮?)
佢唔係啲乜嘢爭勝主角邊會將佢認真一面擺出嚟吖?
仲有事實係佢off track成日做埋on99嘢但人緣好到痴肺,真係睇F1嘅人就會明我講乜嘢。

第4集反而話咗畀觀眾知乜嘢叫做有人唔駛講粗口都激嬲人哋...
無事我走了
睇緊第10集 佢話咸同max有賽果之後
會有一個傷心欲絕
屌你 贏輸不嬲都係咁 講經咩
首先講有無留位
如果你係攻擊方外檔攻擊 而係 along side
內檔車手需要留一個車位
如果你係攻擊方內檔攻擊 而半個車位之內
外檔車手需要留一個車位
二係咪行緊 racing line 即係你賽車正常要行嘅路線
三就係意外係咪避免到 定係冇時間去避免
仲有 Move under braking 轉換防守線 呢啲唔講住

Case 1
銀石 咸美頓後方內檔攻擊 入到韋斯塔本半個車位以內
問題一 韋斯塔本有無留位 有
問題二 咸美頓係咪行緊內檔會行嘅 Racing line 唔係-佢行緊方向唔係向緊彎心 apex-佢聲稱「Understeer」咗
以「避免」碰撞來講 責任咸美頓較大(個人其實覺得要負全責嘅其實)

Case 2
Monza 爭拗個位就係 裁判認為 T1 2 個減速壆係同一隻灣
入 T1 前韋斯塔本在外檔後方並未 along side 咸美頓唔使留位 避免碰撞嘅責任在於韋斯塔本
但係唔少人覺得 T1 T2 應該分開計
T1 外檔會變成 T2 內檔 韋斯塔本進入緊 T2 已經入咗咸美頓半架車長
咸美頓應該要留位 加埋有腸仔膊先導致碰撞 責任在咸美頓/純粹 Racing Incident(個人覺得 Racing Incident)

Case 3 摩納哥 韋斯塔本後方嘗試內檔 dive 入去 未入到半個 car length
而咸美頓外檔行緊 Racing line turn 入去
韋斯塔本責任大少少 不過裁判判無人要負上主要責任 碰撞偏向意外居多
但係咸美頓偷雞嘅位就係 佢 cut 個 chicane 係「防止更嚴重碰撞」同時
將成個 Turn 11 skip 咗
不過唔否認和牛係白痴仔呢個事實
monaco個下算係max錯 未追得夠未到入灣wheel to wheel 格硬插內線 個陣仲係19max

Silverstone個下100%咸狗錯 max仲係fully ahead 咸狗突登late break用max做人肉brake+內線仲有大把位avoid incident

Monza個下就算racing incident 但是我覺得ham負多d責任 因為max 係T1外線插上去 已經alongside with ham 隻死nigga應該要留位比max
日本f1紀錄片高質過DTS多多聲
https://youtu.be/SLGmDQNX8mQ
齋睇ending已經屌打
George 條女
2019 Monaco 唔係罰咗Max 5s penalty 咩
罰 pit lane unsafe release
Collision 無罰
屌,不如問有咩係真
入慢彎有 upshift 聲
其實我唔覺得佢真係咁白痴仔
我覺得有人比佢更白痴
我覺得佢只係一個類似隔離屋條死𡃁仔果種鄰家男孩
要認識和牛一定要睇埋日本DAZN嘅記錄片
DTS只係拎晒佢啲白痴嘢出嚟
五盞紅燈一熄係真

有時連起步片都係假,用formation lap片扮起步
好似和牛 dts 出來效果
又係多咗兩堆人 一係好鐘意一係覺得唔識世界死𡃁仔
呢條友真係好撚垃圾
成日講埋晒D鬼唔知阿媽係女人既野:
兩個車手最後一日同分,最後一場比賽,其中一個車手一定會好傷心
屌,鬼唔撚知咩......
睇撚完第一集見佢地吹奏咸狗已經唔想睇落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞