[Netflix] Drive To Survive 第四季討論

442 回覆
15 Like 2 Dislike
啱啱睇完仍然忍唔住對住個mon屌哂成班賤種mercedes 老母
有冇人好似我咁一開始就睇最後一集,睇下佢點樣剪
今季d 剪接衰到, 重要連Redemption Day 2.0都無
下半季仲要就四慢tune架車搞到唔係好岩lando揸
但四慢又deliver唔到同埋拉利架車又係下半季勁返
我覺得最好笑係dts又要做到lando好無情同四慢唔friend
睇開unbox橙fan應該會睇到好尷尬
s3揫大眼講大話比人屌今季叫好左d啦
睇到第三集就覺得好撚on9
之後就飛住睇 算柒數
51G 個下重可以咁大大聲當無事發生
咸9 斷手斷腳算7數啦
十集淨係圍住講紅牛賓士
一半車手鏡頭都無….
Toto變咗主角咁
睇咗8集,有睇開f1嘅人會好失望,好多精彩場次都冇講,又作故仔作到傻。(第三集話ham狗好clean, albon 表示屌你老母

成個drive to survie 系列似啲game改編劇集咁,原封不動搬出來不如剪seoson review long version,但咁樣又吸引唔到新觀眾,改得太勁又俾fans屌。所以我估Netflix想攞個平衡,至於好唔好就見人見智。

season 4 最佳演出我揀guenther steiner,好撚好笑

利申:當笑片睇,一路睇一路數佢邊到老作
Lewis is incredibly clean racer
原來除左咸同toto 另一條囡都好黑人憎(toto老婆?)
啲嘴臉
今季真心差
做假得黎又唔夠戲劇性
好悶
上季十年一遇都可以搞到咁差
Steiner跟本主角
羅素嗰集都要剪個鏡頭掛住簽名阻住佢架車
今季唔好睇因為太多平治
本身啲舖排已經假
遇著平治班假人就假上加假
今季太focus黑平鬥大牛
少咗啲underdog故仔
我覺得第一季咁好睇就係講好多下游車手
咁先係drive to survive
哥桑 韋少
一個就笑咗兩季幫佢招 hater 之後爆炸個場又講到勁誇張
好彩佢 indy 搵到新天地
一個就做咗幾季邪惡車手
fake drama 唔緊要 睇壞手勢先係問題
嗰時睇完第一季覺得haas、williams呢啲車隊都好有故事
第一季直頭無benz vs ferrari,而係haas vs renault爭中遊排名
而家無咗survive個feel
依句真係假撚過made in china
因為第一季benz 拉利唔show netflix
保子銀石讓車比咸 讓完之後影住benz全場拍手掌 包括保子女友 加埋之前係咁明示俾觀眾聽benz係注重「團隊精神」大義凜然咁話保子一定要讓比咸 成段加埋勁嘔心 所以max唔參與interview係正確 橫掂紅牛同佢都會被塑造成奸角
可能今季係planning個時係預左咸會8屆,所以平治多戲份,咁就當然要大牛做反派。但點知最後
和牛F2手車路差

只係一揸車就上腦唔識表達自己

佢搬左意大利之後係少左犯錯

無咁多屌鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞