爆旋陀螺 BURST ベイブレードバースト

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
6,有At底
7,玄武有底褲
8,紅時神有個面
9,除左蛇同朱雀冇乜吸引
其實買多隻當多舊0鐵用都唔錯
都係既 係時候更新下我認為既Ranking表
新手幫細佬買,想問下玩具反斗城連盤抵唔抵玩,佢小朋聽到朋友仔玩佢都想玩
最抵玩係收平既二手盤再買starter個啲玩
但想入盤set既話應該奇趣聖誕盤set最抵

有個盤,手柄+發射器兩Set
仲有兩隻特別色陀螺
係咪400蚊?
唔該曬咁多位巴打
我自己玩天馬個代佢依家拎左我個d 黎玩住先
公價399
奇趣好似358,唔知而家仲係咪
新個隻神三叉入左手
新手想入隻惡夢同鎮魂
邊度有貨平d
最近應該係灣仔太源街
$74同$98
不過唔係住得近都唔洗特登走過去
最平
早幾日落太源唔見有哂鎮魂
新手想入隻惡夢同鎮魂
邊度有貨平d
最近應該係灣仔太源街
$74同$98
不過唔係住得近都唔洗特登走過去
早幾日落太源唔見哂鎮魂
反斗城/ 奇趣仲有冇貨
反斗城應該仲有
市面開始少左貨
可能呢排返貨量低,日本仔都唔夠玩
係時候更新下(個人認為)既Ranking表作參考
B-73 天帝武神 B
天帝武神係主角機屬攻擊型,神能力係有彈弓攻擊環可以有二段攻擊(好似係)
但RB底大部份都係輕機而且條軸太長,一斜左就加唔到速/Reboot打尿震
即使換埋擊Chip,6S,Ul底成為完美既天擊武神6S.Ul都唔算係廚機
因為佢係主角機所以都仲有B Rank咋 雖然好多版本都買齊

B-74 圓環撒旦 B-
圓環撒旦屬於防貿禦型,神力能係Roller Defense 即係靠個三個轆黎卸力
2G鐵同Frame因為係Random Booster出得太公廁,所以好易入到手
而且Lp但又係有兩個轆轆話等佢太斜果陣會磨到而調整返個狀態
但簡單黎講就係會削好多回轉力 重點係RB7有紅撒,RB9又有黃撒,不了

B-75 烈焰末日 B
烈焰末日屬於持久型,神能力係高速回轉時會展開持久翼 低速時會收返埋加防(好似係)
配件係4C.Fl,C Frame係十字型,配係聖劍到較果不錯
而出現既地方只有RB6既綠魔獸同RB7既白朱雀,Fl底話就話有個風扇葉增加持久力
其實配返第一季末日既R底仲高持久 如果使用者大力可試下配A底
因為末日三格齒都好高,可以試下轉攻擊型

B-79 吸血魔龍 S-
吸血魔龍屬於左回轉持久型,神能力係攻擊環有橡膠可以吸收對手既回轉力
仲有機會低速Burst對手,使用率極高及極公廁
8鐵係中心較輕而再將重心擺係外圍,增加離心力,而且仲可以自己配Frame
最公廁既Setting就係P.At,可於RB6既03累魔狼直接儲齊
當愈出愈多新產品時魔龍就未必係長勝將軍,好多野都可以反炒/Burst佢
雖然已經冇咁廚,但都唔怕有一隻係身

B-80 龍捲翼龍 A
龍捲翼龍屬於防禦型,神力能係有一層自由回轉既攻擊環 (同當年黑獅暴獸相約)
主要係受到對方攻擊時可以卸力,減低被Burst既機率
配4G.At,4G唔多講啦,反而At就係使用率極高既底盤
因為底部係一粒自由回轉既大波底之餘外框都有相同功能
持久力高之餘臨停仲可以『跣』多小小贏持久
At出現既地方只有RB6既翼龍,魔眼,魔狼同埋神改造Set
所以不仿抽抽,唔中都有有用既部件

B-82 幻變時神 A
幻變時神屬於平衡型,神能力係攻擊環可以轉(紅點)攻擊Mode/(藍點)平衡持久Mode
因為換左紅點會比較Fing,所以基本都係較藍點黎用
Lock都係三格高,所以使用率都唔錯,都可以對抗下魔龍
配上6M鐵Frame
黑色M Frame真係世界第一 五角型既外觀重量又唔錯(大愛使用)
T底就係可以轉攻擊或/持久型,因應你想既動態而作出變換
(我都買左幾隻要黑M之餘仲可以做下肉靶練習,因為Lock夠高)

B-85 殺戮死神 C+
殺戮死神屬似攻擊型,神力能係攻擊環有個可移動既鐮刀刃,(動畫既Double Strike!)
老老豆豆死神係漫畫版同第一季已經廚左兩代,廚到Tomy入左殿堂唔比用
所以第三代係成隻唔對稱既攻擊環,變到好撚Fing 真係不了
而且今代攻擊型好蝦人玩,頭幾下打唔撚爆就玩完了(怨氣太大 )
2V好多產品都可以入手,唔算吸引
Hn底係細粒既平橡膠底,斜Shoot可以小覆度斬盤中間(高手向底盤)
有愛就買一隻半隻啦 極唔吸引

B-86 傳說巨神 B
傳說巨神屬於平衡型,神能力係攻擊環可以轉換左右回轉,因應對手而改變方向
但點解得B?因為佢攻擊環既Lock好易斷齒 可能係第一次做左右回轉既試驗品
7鐵就係第一次出係Starter既,重量接近23g,比起其他只有21.3-5既再重小小
而且可以再加Frame,使用率都好高
配上Mr底係U底既進化版,6星型既橡膠底而正中間係尖既
Shoot中間會企中間持久,而受到攻擊因為橡膠既接觸就會暴走
不過係好高手向既底盤,控制得唔好就會自走
附送左右回轉輕便發射器,岩玩實入繩式既朋友使用

B-87 極限神鷹 S
極限神鷹屬於持久型,神能力係攻擊環直徑最大而且最圓
係盤既佔有率霸左好多,佢係冇Lock既,係會慢慢『跣』出去
去到最尾果格會有個位凸小小上黎,只要你突破到就可以打爆佢
日本大賽使用率最近九成 因為可以屈持久
配上8F,F Frame係三爪外型,其實都幾好用
有愛朋友不仿抽下,始終都係廚機

B-89 爆裂護靈 B-
爆裂護靈屬於防禦型,神能力係攻擊環被打中果陣會上昇
等人冇咁易打中你被Burst 但其實隻野就真係廢產黎
動畫角色又煩膠,5G鐵就唔多講啦
Gr底好似有頂帽咁罩住個底,但佢斜左果陣會調整狀態
但其實斜左係會削好多血

B-90 銀河宙斯 A 守衛魔犬 A-
銀河宙斯同守衛魔犬屬於持久力,宙斯神能力係攻擊環有鋼珠
高速回轉時會伸出去增加離心力,低速回轉時啲珠會收返入黎增加防禦力(好似係)
配上紅色既4M,Pl底係有兩粒移動既鋼珠增加離心力
接觸既細鋼珠係有小小自由回轉既,不過出廠個位做得比較一般
唔撚知點解大力Shoot就會Fing 如果大力的話可以又配A底
用把杖大大力Ban鳩人
魔犬神能力..不明 話就話有啲膠卸力
但大力Shoot又唔會伸出黎,做乜鳩
不過攻擊環個Lock唔高但有時配底盤會粘粘地,配Y.R打神鷹/魔龍都唔錯(唔散果陣)
而且值錢只係149蚊有三隻,圍返都算抵

B-92 凱旋聖劍 A
凱旋聖劍係屬於攻擊型,神能力係有一把金屬既劍係攻擊環到
重量有一定之餘攻擊力仲好高,比起第一季今次個面已經叫對稱左好多
攻陷無限對戰盤既好幫手,1鐵係集中一點重量,比你一野Fing爆對手
Ir底係金屬平底,有一定重量之餘仲有唔錯既移動力
但聖劍配上2C鐵,就可以呈現成隻都係一點集中攻擊

B-95 隱密獅王 B-
隱密獅王係屬於平衡型,神能力係攻擊環高轉時會伸爪出黎增加攻擊力
低轉時會縮返埋增加防禦力,不過個Lock好撚低好易比人Burst
5S鐵係第一次出現,S Frame係星星型,使用率都高而且比較平均
Tw底係高轉時條軸會短,低轉時會伸返出 冇咁易比人打中
但事實係好易比人打爆之餘個Tw底好易爆扣
某程度上係中看不中用既Rare,但RB8入面仲有紅時神/黑青龍/黃白虎
配件都唔錯 可以抽下既...

B-97 惡夢聖槍 A+
惡夢聖槍係屬於攻擊型,神能力係隨住攻擊環個Lock一路郁
去到最尾果格就會最高攻(好似係),攻擊環同鐵係一體化
而且直徑同神鷹有得得鬥 佔有率大
加上Ds底係平底之餘側邊仲有個(兜)?令佢歪左都可以調整狀態,繼續進攻
Frame係需要另外再配 雖然重量比起舊槍爭小小
但係佢射人龍門既能力都幾強

B-98 神改造Set 入手價值都有A+既
公價299蚊有巴哈,混沌,翼龍同魔龍
有At,B Frame,Br底,而且有翼龍同魔龍面都吸引
仲有S/M Frame 大部份都係實用既配件
新玩既朋友可以直接切手一套先

B-100 鎮魂巨神 SS
唔洗講啦,平衡型廚機,集合所有神能力既攻擊環(含左右回轉)
左右回轉能力,金屬God Chip同埋橡膠吸收,而且又夠重 (已成Main機)
0鐵又係暫時最重既鐵,約24g Zt底叫做係T底既加強版啦
有半圓既防禦型,平底攻擊型,同凸出一點既持久型
因應對手而作出調整
日本最公廁既Setting就係0B.Br左轉,等人打唔爆佢 當然我搵到方法贏
再附有一個左右回轉既長繩版輕便發射器

B-101 重擊蛇神 S
重擊蛇神屬於攻擊型.神能力係隨住扣Lock而凸出蛇頭蛇尾增加攻擊型
配上7U,Under Frame係低重心四爪,攻擊力唔錯
加上Hn底可以小覆度斬擊,好易打爆對手 (Main機二號)
RB9內仲有朱雀F,的確係吸引
不過內有伏撒旦同風神,炒左就真係不了

B-102 雙極女神 S
雙極女神屬於攻擊型,神能力係攻擊環有可調整模型既大槌,上昇Mode同扣殺Mode
配上新規部件3H,H Frame係一點凸出增加攻擊力,有人鍾意用係聖劍到都唔錯
重點係Ul,因為Ul之前係要日本買夠5期CoCo再寄信應募換個底返黎
而家就可以平價入手 不過小心有好多Hand機底
情況同RB底一樣初段小覆度移動,後半收起條軸再加速打爆對手
但Hand機底就會一直伸左條軸出黎直到停為止 或者打尿震

B-103 螺旋三叉 A-
螺旋三叉屬於持久型,神能力係攻擊環連接住橡膠
受到攻擊時會令對手既攻擊而增加自己回轉力
配上8B環,B Frame今次仲要係實色黑色
Wd底係一碌金屬大柱型既尖底 誠意爭小小
不過都算係比大家平價入手到扭蛋版既攻擊環

終於都打完咁撚長既文 希望新入坑既巴打唔好嫌煩膠岩睇啦
當然大家都可以睇我Youtube Channle SIUBIN88
雖然好唔專業但都希望比到資訊大家
Thanks
一個熱愛陀螺既廢青上
將軍澳區邊度最就腳買陀螺?

油塘奇趣
今日行過都冇哂鎮魂lu
海港城玩具反斗城有,岩岩買左隻
多謝師兄報料
紅愁巴點睇新一代超z
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞