係屋企確診左 野左比80幾歲既阿嫲

574 回覆
616 Like 44 Dislike
因為外國會一係入院一係返屋企,唔會由得啲病人喺室外凍死,有人送暖爐就喺暖氣房話夠暖唔使,會阻住
正苦話可以去睇指定診所https://gia.info.gov.hk/general/202202/23/P2022022300604_387970_1_1645610384151.pdf

如果真係搞唔掂就去AED
不過講真入面情況仲惡劣
新聞都睇得見
咁即係而家佢哋係凍死?
講得啱
大把人屋企人有老有嫩,如果中左會幾大獲。所以唔洗同班友抝
其實你都毫無邏輯可言仲衰過班just a flu 分化pr
你感冒都唔會仲落街吹風啦
咁係咪凍死啊?
你叫樓主推佢80歲呀嫲落樓吹一晚風睇下聽朝會點?
咁樓上講嗰啲醫院室外嘅case 係咪凍死先?

答左先講佢啊嫲啦
樓主呀嫲而家見點?
袁國勇講既說話
歐美有晒年齡數據,你自己選擇唔睇
”未打針感染左再傳俾人嘅病毒量會好高,
所以點解打左針都中但都要打針,
因為打針嘅感染者抗體會將病毒「溝淡左」,
而且感染期會短” & “12月到而家嘅死亡個案同埋打針比率。”

點樣從第二點推斷第一點?
病毒量高唔高都係睇自己個免疫系統既0者。佢撈埋黎講
有屋企人既反苗撚唔想後悔就好好考慮下打針啦
其實好多之前既新聞睇到
如果打復必泰既話, 無論2定3針, ct值都去到近30
冇打既好多時聽到ct值低到成15

好明顯有打同冇打影響個病毒量
我都惹到我啊婆
擔心到死
不過佢都好精神
好似冇乜病症
祝樓主一家健康
好快同嫲嫲去飲茶
食下健康食品補下抵抗力
但自身既病毒量高唔高 同傳染俾人之後高唔高有直接關係?有冇研究support
但自身既病毒量高唔高 同傳染俾人之後高唔高有直接關係?有冇研究support
reply錯
其實我既角度唔係覺得疫苗冇用 而係omicron對大部份人都只係出現類似感冒徵狀 相反對任何年齡層人士都會有心肌炎風險(講緊有用個隻bnt)
就算我打完呢刻冇副作用 但多年睇醫生經驗話我聽所有西藥/針都一定會對身體唔好 簡單講就係你依賴咗藥物就會減弱你免疫系統 所以係自身免疫力有能力抵抗既情況下我都唔覺得需要打針
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞