係屋企確診左 野左比80幾歲既阿嫲

574 回覆
616 Like 44 Dislike
柒佐就賴人冇信用
外面世界幾乎個個都係咁打針
唔信林鄭都信下其他大國,又唔係得科興俾你揀
定係因為林鄭支持既你就不思考咁反對
佢話打針你就偏唔打?
我屋企三個人
爸由我地中咗 到好返都係陰性
全家都有戴口罩 用完啲嘢全部消毒
我地就去咗政府講嗰7間診所到睇醫生
你可以預約帶嫲嫲去睇
祝大家平安
文盲
我鳩估
頭2針四兄打完之後0%=冇打過
然後打第biontech咪=第一針biontech既抗體數字
即係科興垃圾,80%係單靠biontech
又話just a flu
咁驚死點玩共存
根據美國疾病控制和預防中心、世衛等估計,每年多達65萬人死於季節性流感引起的呼吸道疾病,而按本港衛生署數據,單計冬季流感高峰期香港每年有數十至超過500人因流感死亡,包括兒童,不容忽視。

流感都死咁多人,所以就應該由佢繼續爆?
若果係既,咁樓主驚乜?往年流感又唔見佢咁驚?
討論打針係因為想俾D未打既人參考做決定
所以討論打針係有意思
因為中果個係佢阿嘛囉
得自己中驚閪咩
唔由佢繼續爆可以點?唔出街呀?流感果陣咪一樣正常生活
打3針都一樣要中啦
年年流感呀嫲都係咁過啦
而家武肺死得仲少人,咁呀嫲同樓主有咩好膽心?

同埋要講幾多次,打針係防重症,唔係防中。你睇下今日死個班幾多成係冇打針既先啦。
因為佢阿嫲果陣冇中流感呀嘛
依家就係中左武肺呀嘛
幾年後佢阿嫲中風又唔可以驚呀?
驚又唔打針?中風就冇得避啫
因為打針都驚囉,打針包冇事嫁
打針都會驚,唔代表咁就唔應該打
自己都未盡做可以做既野,
驚係抵死
要個老人家打3支有風險嘅針
咩叫未盡做?盡做就係要避開危險嘅野,針有風險,有得揀咪唔打。
武肺有毒,咪出少啲街,戴多啲口罩,奈何都係中左。咁驚又點

打左3針都驚果啲咪更抵死
咁即使唔使去糕灣隔離定在家居
而家咁既環境你覺得可以避得開中毒就冇野好講。

老人家中毒死既風險高過打針咁多,
就好似而家坐緊架幾乎一定會炒既車
然後話攬安全帶有風險會骨折所以唔攬,咁就係你所謂既避開晒D風險
真係唔明你地點諗
樓主有冇最新情況
你老母生咗你呢啲敗家仔都陀衰家
雖然自己打咗兩針
但都好懷疑疫苗嘅成效

而家嘅死亡個案同埋打針比率係好有bias
呢隻病毒專殺長期病患和老人家
死亡個案以老人家為主
本身老人家嘅接種率低
所以會有好多未打針死亡個案

反而想睇下同一年齡層
有接種疫苗嘅死亡%和沒有直接種疫苗的死亡%
咁樣比較先至公平少少
但暫時唔係好搵到呢個資料
打針就唔會中?你都幾搞笑
無人會知架車幾時炒嫁
佢知會中佢第一日可能扑去打啦
連驚都係抵死,我都唔明你點諗
仲有最大防疫缺口 200萬打科興針嘅人
應該將呢二百萬人加返入去未打針到
個pool大咗
咁未打針死亡%都唔係好高咋喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞