係屋企確診左 野左比80幾歲既阿嫲

574 回覆
616 Like 44 Dislike
你咪起底睇下我有無支持迫針
唔啱聽隨便 Block

我哋啪針亦都唔代表
恥笑人哋啪針係啱
散播無知同謠言帶風向唔啪針係啱
同呢啲人講就嘥氣,佢哋無親無故,不痛不癢,失敗主義,陰謀論,打針唔係100%有效就唔好同我講,有效都係中政府、藥廠、deep state、共濟會陰謀

登:Just a flu
你:而家死人喎
登:flu 唔死人呀?
你:屍疊屍喎
登:你點知 flu 死人冇屍疊屍?而家死嗰班藍屍廢老

總之自己一定啱,唔使理據,訴諸無知就得(你點知flu唔係屍疊屍,就當真係屍疊屍)
又係有喉嚨痛但-ve
阿嫲 今日點情況呀
咁惡
人地就係討論完轉軑都唔比
我八十幾歲阿公阿婆一齊快測中咗
兩個都冇長期病患,冇其他人一齊住
阿婆暫時乜事都冇,阿公呢兩日都好似作感冒,攰同發冷
點解話「好似」係因為佢撞聾,問極都唔係好問到佢覺得點
但暫時就叫做行得走得,冇發燒,淨係想瞓

屋企藥同物資都夠
而家叫阿公食panadol同定時探熱,
叫阿婆睇實佢,如果好唔妥就直接999
暫時係咪咁樣處理已經係最好
買定兩副棺材最好
有冇打針?
阿公唔知2定3針科興,問唔到
阿婆一針復必泰,三星期前先打
一針可以當冇打。咁你呀婆身體都幾好
早日康復 樓主頂住
幾十歲你由得佢死啦
而家就算送佢去醫院都係門口等
環境咁差仲易病
阿嫲就算未發燒都可以俾定必理痛佢食
等佢如果真係病發都可以即刻禁住病徵無咁辛苦
屌你老母臭閪死自私撚
Call 白車去到醫院,上唔上到隔離病房?我屋企八十幾歲老人家都似中咗,係咁咳⋯⋯
Call 999 入院都係有排排隊先上到病房?
咪係,講到打左就刀槍不入咁
公司勁多on9 打晒3針都中,當自己打左針就大安旨意fitness 除晒罩,最後一班中晒
好彩救護員黎到check 完血含氧量又升翻無乜嘢… 跟住第二日就去指定診所睇醫生開始食抗生素。

食抗生素退咗燒兩日今日啱啱又燒翻… 我都好擔心…
朋友做醫護 佢話病房好多人中
無論有打定冇打疫苗都中
大部份人情況輕微
有人打左疫苗但係病毒量高
亦都有人冇打但係病毒量低
總括而言 無論打定唔打
都同中唔中/傳唔傳畀人/病情輕重冇咩關係
都係睇個人體質
祝福你嫲嫲早日康復
明白。。。老人家打針真係好危煙

醫院唔俾探訪之後 老人打疫苗有副作用變成好大風險
準備定錢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞