『突發』引入內地醫生勿需考試,香港醫生以成為condom

268 回覆
69 Like 210 Dislike
香港醫生霸權就唔使講,宜家內地啊豬啊狗都可以黎香港做醫生!
一邊食煙一邊做手術,冇多d紅包就唔小心擺把手術刀係你身體度!

啱啊!班香港醫生繼續玩霸權啊嘛!唔好放權,唔好俾其他大學開醫科啦!
有自己香港唔益!!!遲早大陸人爭曬你地飯碗!!!

https://news.now.com/urgentnews.jsp?taskId=26869&refer=Share
融入國家體制,加速
逼完針已成condom
所謂專業已經一文不值
恭喜e生減workload
三讀通過引入海外醫生 陳肇始:明年下半年公布認可醫學院名單
香港
無咩野感覺, 之前19年醫生多數都係屌後生仔, 而家只係食返回力標
【引入海外醫生】立法會三讀通過修例引入海外培訓醫生 陳肇始:相信不會降低醫生質素

相信不會降低醫生質素
正呀,又加速
內地係共產中文!!係中國啊!!
[size=7]內地係共產中文!!係中國啊!![/size=7]
中国醫生殺到黎
海外醫生|非本地專科醫生可私人執業 本月開會制認可學院名單 陳肇始:多管齊下緩人手短缺

01唔貼link
更正!
香港醫生霸權就唔使講,宜家中國啊豬啊狗都可以黎香港做醫生!
想知醫科生有咩睇法,點部署?!
繼續霸權,繼續堅持唔俾其他大學開醫科,繼續唔培育本地醫生,繼續大量引入大陸醫生 we 7
唔驚,最多紅包大份d
醫生人工得返2皮
幾時到大陸武警落來管 想睇班狗仆街
時代抗疫成功爭取
好撚鍾意香港果班又贏
提早赤化 藍絲廢老開始收皮
後仔既搵定好既agent 買定醫療 意外保險 危疾保險 (消費型保險)
植入式廣告
但好似好有道理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞