我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 6 )

1001 回覆
13 Like 34 Dislike
冇咩問題
請問如果想打elden ring同之後d大作呢條list有無咩問題 ?mon就諗住ASUS vg289q同Gigabyte G27 雙mon,平時唔識超頻個dthank you

1 x Intel® Core™ i7-12700F BOX (行貨)
價錢:$2,659

1 x MSI MAG B660M MORTAR DDR4
價錢:$1,499

1 x Crucial Ballistix 32GB (2 X 16GB) DDR4 3200MHz C16 - Black (現貨)
價錢:$1,299

1 x [砌機優惠]Samsung 970 EVO Plus Series 1TB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
價錢:$899

1 x Gigabyte GeForce RTX™ 3080 GAMING OC 10GB GDDR6X LHR (缺貨)
價錢:$8,699

1 x Antec High Current Gamer Gold Series HCG 850W 80 Plus Gold Fully-Modular
價錢:$969

1 x Lian Li O11 Dynamic MINI Tempered Glass Mini-ITX - Snow Edition
價錢:$900

1 x Corsair iCUE H100i 240mm ELITE CAPELLIX Liquid CPU Cooler — White
價錢:$1,299

2 x Lian Li ST120 ARGB 120mm PWM Case Fan 3in1 - White
價錢:$700

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $19,003
https://www.faroll.com/customize#MjA3NSwzMTk0LDM1NjMsMzY3MSwzOTc1LDQ0MzksNDg5Niw0OTAwLDQ5MDUsNDkwNQ
冇咩問題

但張卡冇貨.都未知幾時返.諗諗3070 Ti gaming oc . 或直上3080 12GB Gaming oc
好!希望部機早啲到手
你好呀
本身用開macbook, 因為工作需要想轉用window desktop
除左文書,都想打下機(Online/Steam/Monhut 個類),都會剪下片修圖
如果7k-8k 可以有咩選擇呀,不連mon,滑鼠等等
感謝
請問包唔包將舊機個WINDOWS OS轉過去新機個SSD度?
最大問題係唔公平。
一係就冇貨都照落order,跟單號排隊;
唔想阻住正常order就拎額外一條籌等返貨順籌號買;
一係就唔通知,邊個見到返貨自己買到就買。

點會係喺連登公布開售呀?
係咪擺明只做連登生意,街客WFC?
我油知唔知Asus短期內會唔會出新機箱
想敗家信仰下但係太陽神又太大部
同求 但賣晒
咁想問下gaming oc 同eagle oc 係咩嚟?
冇分別,eagle.個樣靚d
我都係 唔知等幾耐
巴打 邊到有得買 到到都冇貨
花生
問油二

想問下本身用呢部用左幾年開始疾疾地,可唔可以幫我睇下可以點升級
諗住10000筆直
MSI GeForce RTX™ 3060 GAMING Z TRIO 12G GDDR6 幾時返貨
gaming多一把風扇,同埋一買返黎個clock speed高d,性能相對好d
返得幾張,有大把人就算mon post都未必買到
3070 夠唔夠行 red dead2 4k60fps畫質高
諗緊3070定3080
好難抉擇
一個就3060 gaming性能好啲 12gb
一個就3060 Ti 但eagle性能又無咁好 仲要得8gb
如果我上面嗰兩隻相比, 其實係咪3060 gaming 好過3060 ti eagle呢
師兄部機其實唔差,疾係咪因為開始有散熱問題?
Hi auntie,差唔多價就梗係3060Ti啦,本身就係唔同ge野邊有得比。。。我以為你講緊同一張卡ge gaming同eagle比較
可能有塵,有時睇YouTube 會疾住係度
但stream好多game都run唔到,所以都想upgrade
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞