我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 6 )

1001 回覆
13 Like 34 Dislike
想問下如果訂機正常幾耐到送到
唔該曬悠二
等到四月政府一出消費卷就會幫襯
唔該先
(順便問問 如果唔計裝windows果989蚊 10000蚊會點分配 因為本身諗住10000係純砌機 唔洗包windows Windows我願意額外再比)
聯絡我客服
你預返幾日到
其實都唔使架啦

最多升級display card

但係你只係打lol.根本冇需要再用勁d既卡

用i7係因為你係要剪片
收到唔該曬悠二先
懷疑部電腦壞U,有冇巴打出讓I7第四代U
悠二有冇賣舊U
真係冇
除左揾第二粒U試之外,點先可以Confirm是壞U?
開機冇畫面,拆RAM再開冇BI BI聲,滑鼠同鍵盤都冇着燈,得風扇有轉
拆過display,換埋底板都一樣
好難架喎

你冇第二粒u試

你話底板都換埋都唔得.又唔關ram事.咁應該都有機會係CPU

你蚊粒cpu出黎.睇下背後d金色位.有冇污糟野.有就清一清去
做乜你個砌女網唔更新?仲係20年
聯絡我客服.有
呢兩年好難更新.不過應該都差唔多係時候更新
想問悠二M.2 GEN4 1TB 推薦邊隻
平價
giga aorus gen 4 1tb

好d就980 pro
1 x Intel Core i5-12400F BOX 行貨
價錢:$1,499

1 x Gigabyte B660M DS3H DDR4 Micro-ATX
價錢:$999

1 x ADATA XPG GAMMIX D20 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$999

1 x [砌機優惠]Samsung 970 EVO Plus Series 1TB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
價錢:$899

1 x Gigabyte GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING OC PRO 8GB GDDR6 LHR版本 (缺貨)
價錢:$5,099

1 x Antec Cuprum Strike Series CSK 750W 80 Plus Bronze Semi-Mudular
價錢:$530

1 x SilverStone RAVEN Series RVZ03-ARGB Mini-ITX - White
價錢:$809

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $10,914
https://www.faroll.com/customize#Mjk1NiwzMTk0LDM4MjYsMzg1NCw0NDgyLDQ4OTMsNDk2MQ
電腦新手
主要想打機 預算一萬左右想問下咁樣有無問題
唔該悠二
980 pro 定SN850 好啲
最近見到gigabyte好多野都減價,想問下會減到幾時?
砌都砌唔到

micro-atx 底板裝唔到落itx機箱
其實差唔多.我自己鐘意samsung
暫時未知

因為呢期多左少少貨

當貨如果又唔多既時候.可能又會冇優惠

sorry真係唔太識
想問下如果細啲既機箱又砌到有無咩推薦麻煩晒
我要砌新機 同係要用舊case
如果我攞舊case 去你office 比你
大約幾耐可以攞走?
1 x Intel Core i5-12400 BOX 行貨
價錢:$1,660

1 x MSI PRO B660M-A DDR4 Micro-ATX
價錢:$1,199

1 x G.Skill Trident Z Neo Series 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200MHz C16 F4-3200C16D-16GTZN
價錢:$830

1 x [砌機優惠]Samsung 970 EVO Plus Series 500GB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
價錢:$579

1 x FSP RAIDER II Series 550W 80 Plus Silver
價錢:$499

1 x Fractal Design Define Mini C Micro-ATX
價錢:$638

1 x Thermalright Assassin X AX120 CPU Cooler
價錢:$229

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $5,714
https://www.faroll.com/customize#MTI1OSwxMjk4LDIzNTYsMjg5MSwzMTkzLDQ5MTAsNDkxMQ
唔需要displaycard 純粹駁電視睇片 請問有冇嘢要改?
需唔需要CPU Cooler?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞