我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 6 )

1001 回覆
13 Like 34 Dislike
歡迎各位繼續詢問 / 討論

少少Q&A

Q:會唔會有消費券優惠
A:會

Q:黎緊d貨供應點
A:3月一定會好過今個月

Q:硬件會唔會加價
A:RAM SSD一定會升.Display card唔知.我來貨價唔加.我就唔加
如果見到我有d硬件不合理地貴.可以同我講.可能係未降價關係

或者如果我網站冇件產品.都可以同我講
文書少量打機,Mon有咩推介?
24,27吋
Giga G24F / G27Q

叫做真係抵玩
CG248-4K
您個名

差啲就落咗單
如果聽你建議砌12代I5 咩底版好
我舊電腦既RAM, SSD, 同埋DISPLAY都可以用返
但又想留少少空間UPGRADE
唔洗WIFI 唔超頻 輕量打機
早排係你度砌咗部機,冇咩問題,但對其他服務有不滿
送貨最終都就唔到客人時間,已經早一個星期講定
最後要上你公司自取散件都要另外收$50行政費用(其實行為同腦場買冇分別),有點取巧
希望送貨服務會有改善
首先 唔好意思 可唔可以俾個訂單編號我

聽你咁講 應該係選左貨到付款 有50蚊

但自取的確係唔洗收的

我聯絡返你 退款返俾你
你舊電腦係邊條ram>?
想問如果砌機自取,喺你哋office即場試埋機得唔得?
可以

落單個時備註自取+試機
明白! 唔該哂
如無記錯係ADATA 2666MHZ 8GB *4
你係邊張display card 下用咩火牛
2080 隻火牛壞能左所以想換 順便換埋CPU底版風扇機箱果D
黎緊想upgrade下架機,本身有想用返既件有以下:
火牛: Corsair RM 750x/750W Fully Modular 80Plus Gold ATX PowerSupply
Ram: Corsair Vengeance RGB RS 復仇者 DDR4 3600M (8GB x 4)
SSD: Samsung 970 EVO Plus Series 500GB M.2 PCIe NVMe 3.0 (睇返呢塊板Spec係咪唔支援呢隻M.2??)
HDD: 好似係3.5 WD 2TB 確實型號唔太記得

咁樣砌有無咩問題?? Thanks
打漏左Display,用緊MSI GeForce RTX™ 3070 Ti VENTUS 3X 8GB GDDR6 OC LHR
其實平平地都得

1 x Intel Core i5-12400F BOX 行貨
價錢:$1,499

1 x Gigabyte B660M AORUS PRO DDR4 Micro-ATX
價錢:$1,399

1 x Thermaltake Toughpower GF1 850W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular
價錢:$899

1 x Antec NX Series NX410 ARGB Tempered Glass ATX - Black
價錢:$449

1 x Thermalright Assassin X AX120 CPU Cooler
價錢:$229

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $4,555
https://www.faroll.com/customize#MjI0OSwyODkxLDQ1MzYsNDg5MSw0OTYx
冇咩問題呀
如果你真係MSI Fans的話.冇咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞