我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 6 )

1001 回覆
13 Like 34 Dislike
用料好d既
呢隻都正喎
但又好似水冷fit d
底板用料 output 供電 外觀
只要你夠用平板係完全冇問題
但我覺得個機箱發曬光好柒
有冇其他同grade既揀
可以的
唔緊要.Pure base 500 再加silent wings 3 140mm
想推 2K 畫面
3060 3060ti 3070 3070ti
邊張最好/性價比最高 定要上埋3080 3080ti
想出部13K左右打機用
好既,多謝你熱心幫肋
最好3070以上啦.2K的話
1 x Intel Core i5-12400F BOX 行貨
價錢:$1,499

1 x Gigabyte B660M DS3H DDR4 Micro-ATX
價錢:$999

1 x ADATA XPG GAMMIX D20 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$999

1 x Kingston KC2500 1TB PCIe Gen3x4 M.2 2280
價錢:$850

1 x Gigabyte GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8GB GDDR6X LHR (可單買或砌機減100)
價錢:$7,799

1 x Thermaltake Toughpower GF1 750W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular
價錢:$799

1 x Thermaltake S100 Tempered Glass Micro-ATX - Black (三風扇版本)
價錢:$429

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $13,454
https://www.faroll.com/customize#MjI0OCwzMzA0LDM0MDgsMzg1NCw0NDM0LDQ4OTMsNDk2MQ
推呀推
姐係你想用返張1070.定係全套砌新?
Lian Li Q58 Mini-ITX PCI-E 3.0 - Black
Fractal Torrent Nano,不過呢款香港好似仲未有
Darkflash dlh21 個人覺得都幾靚
想全套砌 4k打機(唔使全高效)

但而家係咪買display卡
你預算幾多

1070好難打到4k
件件都寫缺貨 玩咩
10k-13k夠唔夠做?

而家呢部早幾年砌架喇
姐係你想用返張1070.定係全套砌新?
想全套砌 4k打機(唔使全高效)

但而家係咪難買display卡
買咗了,迫不及待想好好打機了
呢個係事實黎

但其實已經多左卡選擇架啦
你有冇d咩件用得>?

你Post你而家部機既硬件
唔見2000fun 係咁 人地起碼有卡 可以單買
NR200P 同sf750 幾時返貨
而家淨係差呢兩件貨 很想打Elden ring呀
我都有卡單買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞