我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 6 )

1001 回覆
13 Like 34 Dislike
notebook真係冇研究.sorry
悠二巴,想問下二萬中左右,有冇咩打機list推薦? thx
你好 悠二
想砌大機
如果想跟3080ti 應該點砌
同埋黎緊3月係咪會鬆動小小
同依位巴打差唔多
1 x Intel® Core™ i9-12900K BOX(行貨)
價錢:$4,799

1 x GIGABYTE Z690 AERO G DDR4 ATX
價錢:$2,499

1 x G.Skill Trident Z Neo Series 32GB (2 x 16GB) DDR4 3600MHz C18 F4-3600C18D-32GTZN
價錢:$1,350

1 x Samsung 980 Pro Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$1,349

1 x [砌機優惠]Gigabyte GeForce RTX™ 3080 GAMING OC 12GB GDDR6X (送Gen4 500GB SSD)
價錢:$11,599

1 x Antec High Current Gamer Gold Series HCG 1000W 80 Plus Gold Fully-Modular
價錢:$1,399

1 x Be Quiet! Pure Base 500DX ARGB Tempered Glass ATX - Black
價錢:$739

1 x Be Quiet! Silent Loop 2 ARGB 360mm CPU Liquid AIO Cooler
價錢:$1,049

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $24,863
https://www.faroll.com/customize#MjM4NiwzMjUzLDM3MzAsNDM4MSw0NTcwLDQ3NTksNDc4Miw0OTQ3
出左

Btw菘藍武士

我鐘意土耳其火槍兵
3080 Ti.改少少.由i9變i7
1 x Intel® Core™ i7-12700K BOX 行貨
價錢:$3,299

1 x GIGABYTE Z690 AERO G DDR4 ATX
價錢:$2,499

1 x G.Skill Trident Z Neo Series 32GB (2 x 16GB) DDR4 3600MHz C18 F4-3600C18D-32GTZN
價錢:$1,350

1 x Samsung 980 Pro Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$1,349

1 x ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 Ti OC Edition 12GB GDDR6X (只限砌機)
價錢:$14,600

1 x Antec High Current Gamer Gold Series HCG 1000W 80 Plus Gold Fully-Modular
價錢:$1,399

1 x Be Quiet! Pure Base 500DX ARGB Tempered Glass ATX - Black
價錢:$739

1 x Be Quiet! Silent Loop 2 ARGB 360mm CPU Liquid AIO Cooler
價錢:$1,049

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $26,364
https://www.faroll.com/customize#MjM4NiwzMjUzLDM3MzAsNDM4MSw0NDE3LDQ1NzAsNDc1OSw0Nzg1
Lian li 嗰啲幾十把風扇咁
唔係, 而家唔係興好多LCD mon仔架咩
果D好似係自己DIY

呢隻
謝樓主,最快幾時可以安排砌到

另想補充,顯卡1070 而家會唔會已經太舊跑唔到3a作?

搵過小小資料,cp值高小小既可唔可以考慮3070

火牛新淨1個月,會唔會推唔郁
Antec NeoEco Gold Zen Series 600W 80Plus Gold
悠二會唔會入montech機箱(air100/air1000)?
筆直8000
主要打機同做少少文書工作
見你官網7300張顯卡冇貨
等3月 6800xt
今晚再補充一下我現有既硬件

上兩星期係你地到執左呢set,部機一到埗就有問題,開機5分鐘就會藍mon/reboot。

第日有即刻過黎收機,但整到而家我都未攞得返部機。體驗最差嘅係一開始交返部機比你地,你地話見到bios/硬件有郁過,rest完bios就冇問題。到後來催你交機先同我講你地試過好多嘢,例如換新底板,換唔同型號底板,發現係底板問題。咁點解唔一開始檢查清楚先回覆我而係直接懷疑個客?
首先 我地唔係懷疑客人

只係 同事測試出黎一開始係reset bios 就冇問題

因為我地有做左咩既行動 都會報告返俾你同個一刻既情況

當然 我都明白 拖左你一段時間

我收到同事最新既資訊係 測試埋最後既火牛 如果有問題 就會幫你換埋新

因為我都唔希望俾部有問題既電腦你

同埋真係唔係懷疑你 只係 我地真係做左咩既行動 都會即刻同你報告返咁解

而家電腦燒緊機 星期一我地都會再用新硬件去俾返你 我地都真係想俾一部正常電腦你

我地會盡快
搶唔到就唯有eagle OC 3060啦
反正我對畫質要求唔高, 只係想有基本門檻+ 剪片整圖會順D

BTW, 有冇話幾點開搶?
3500蚊Budget, 會用返以前張1060

主要用黎開下AI整圖同埋打下機咁,有無推薦
邊度有懷疑個客?
你介唔介意搵我客服個邊
Ok
聯絡我客服搞
唔會入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞