我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 6 )

1001 回覆
13 Like 34 Dislike
想知幾時會有torrent compact買
聽日幫你問下代理
5000砌部DESKTOP(不連MON) 有咩推介 THX!
咩用途先
想問係你到砌機唔買windows 會唔會幫我裝住試用版先?
之前部機喺你度砌,如果想換機箱,可唔可以拎上嚟搞?唔介意畀砌機費
可以.default都會裝左先出機
冇問題
搵我客服傾
咩意思,MSI有伏?
冇乜伏

鐘意就得
想問下張顯示卡彈左個code 43 error出黎點剷點裝番driver都係咁,個畫面會出現藍色一格格係咪G9G了
1080P 21吋左右 可以變垂直嘅mon
用嚟打code 有冇推介?
lm
仲有冇可能會買到全新i7-7700
想平平地up 下部電腦
應該都係

邊張黎
冇咩可能有全新

搵二手啦
新手想問下下面呢張list有冇問題?
https://www.faroll.com/customize#MjI0OCwzMzA0LDM2OTQsMzc3OCwzODI0LDQ2NTIsNDg5MSw0OTAw
我跟上面嘅list換左個3600mhz ram,會唔會有問題?
ram聽講超過3200mhz係OC,正常砌完部機之後使唔使set d咩?
另外d 顯示卡係咪下個禮拜返貨,到時候見到有貨即刻落單就ok?
thx
想係你度買塊b660m aorus pro,順便問下有冇咩matx箱推薦?
除咗通風好啲基本嘢,希望有嘅優先順序:
1. 深色機身
2. 火牛hdd架放下面,要遮住,側透唔要見到
3. 側透想要亞力膠,因放地下玻璃驚踢爆
4. 火牛個塵網可以拉出黎,唔駛抬起部機先拎到
5. 塊板係唔係支持前置type c?係嘅最好隻箱有埋
rgb可有可無,budget有平要平,盡量唔好過$800
多多要求唔好意思,唔該晒
手上有8x4 ddr4,想由宜家7700k轉新u,目前想法係12700k/5900x, 12代有少少驚兼容問題,你會推薦邊個好,btw有無推薦嘅主板
會唔會有砌自組水服務
大約收幾錢?
好,唔該你先

不過都想再問下舊呢隻M.2 SSD係MSI呢塊板係咪用唔返,SSD: Samsung 970 EVO Plus Series 500GB M.2 PCIe NVMe 3.0 (睇左MSI官網呢塊板Spec淨係寫話支援PCie-4.0 x 4 係咪唔支援呢隻舊3.0 M.2??)

STORAGE
6x SATA 6Gb/s ports
SATA5~8 (From Z690 Chipset)
SATAA~B (From ASMedia ASM1061)
2 x SATA 6Gb/s ports - SATAA & SATAB (From ASMedia
ASM1061)
4x M.2 slots (Key M)
M2_1 slot (From CPU)
Supports PCIe 4.0 x4
Supports 2260/ 2280/ 22110 storage devices
M2_2 slot (From Z690 Chipset)
Supports 2260/ 2280 storage devices
M2_3 slot (From Z690 Chipset)
Supports SATA 6Gb/s
Supports 2242/ 2260/ 2280 storage devices
M2_4 slot (From Z690 Chipset)
Supports SATA 6Gb/s
Supports 2242/ 2260/ 2280 storage devices
M2_2~4 support Intel® Optane™ Memory
Supports Intel® Smart Response Technology for Intel® Core™ processors
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞