YouTuber老高播放量10億!收入驚人

379 回覆
37 Like 267 Dislike
呢個就係佢嘅策略,世界上蠢人係比較多,佢就係要用依班人賺錢,唔通同你喺條片度計微積分討論相對論咩?
佢老婆應該係有錢女
應該係因為多咗YouTuber所以分薄咗
廣東話受眾小係主傷, 普通話基本上成個華人群體都接觸到
佢黃架喎 印象中19年果陣佢有條片最後講民主相關嘅野 好似係
電台節目都係9UP啦 , 森美都搞過最想非禮女藝人
當佢 top level 電台節目主持人咁 , Youtube 令觀眾層面擴大左幾千倍
以前電台節目 , 聽眾無聊無野做就會開黎聽 , 所以播放量好勁
佢d片好垃圾d料又唔難搵,叉雞都好過佢
其實佢前期啲片真係幾好睇,分析日本奇案、犯罪心理之類嘅嘢,但係後期就開始講啲神神化化嘅嘢,咩預言咩神咩外星人,如果話前期啲奇案都仲查證到,後期就明顯係鳩噏
睇過幾條片, 標題好似好吸引
但睇完成條片好似無乜point
瞓唔著嗰陣聽佢啲片喺幾正下...
唔知 有人爆料係紅二代黎
老高咁多人睇 紅二代背後幫佢買咗唔少觀看次數訂閱
變咗全職
就為生計 質素差咗

本身為興趣拍係好睇
雖然好多都係吹水
好過依家content farm咁
總裁前期既片講野完全唔掂
但佢新既片有改善過佢講野技巧同節奏
以9up系片黎講係入到眼送到飯
佢山海經果個系列都幾好睇
不過就成日陰d陰d讚大陸
至少佢冇出片奶共
黃唔黃就唔知啦 唔好太多幻想
唔識
根據連燈定律
條友都傻嘅
用個主要歐美viewer+講錢channel嘅數據比較
香港台灣一般係1000view 2美金左右
外國4$左右
講財經類會多2~3倍
哈利波特 都係幾本小說 , 內容唔係咩石破天驚 , 但唔係人人都寫得出 無必要羨慕
我覺得佢比較勁嘅地方係將所有廢嘅料,全埋一齊,變到成個故仔咁,吸引到唔少人
其實D內容係YOUTUBE都見到開始互抄
例如你搵量子力學咁
已經係呢2年有一大堆重復既
老婆屋企係大陸開醫院
每次講老高都諗起 早霸王老高時間
D片淨係睇標題已經知道係9up野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞