YouTuber老高播放量10億!收入驚人

379 回覆
37 Like 267 Dislike
拎個英文同中文Youtuber比?如無記錯個廣告收入睇地區唔同價,例如台灣地區User睇廣告同美國地區User睇廣告收入差好遠
樓豬無睇過定弱智
佢重有返工先好野
之前其中一兩條片仲俾專家屌9up 最後仲戴頭盔出po話凡事都有可能
「畢業於大連理工大學,在2004年移居日本,認識了日籍華裔老婆小茉」
好睇
話就話content farm, 但係要講得好聽同吸引到人就難
雖然李永樂老師係支那人
但係佢嘅片能夠深入淺出咁講大道理
好嘢黎
支那嘅好嘢要學
衰嘢要恥笑
你個世界得支那? 好可憐
9up搵咁多
係有料嘅….
咪又係支
即係話大陸人囉屌
有咩好嘢?
果陣睇左陣,之後心諗做乜推薦d 9up 佬俾我之後block撚左佢
個人係極度厭惡佢果種說話方式
佢d 片好似好有內容
但睇完過幾日就唔記得有睇過
其實係,雖然講嘅嘢全部都係偽科學9up, 但睇得出佢係有啲口才加每個topic應該都做過下資料蒐集,再plan過大概點講先拍,再加埋佢有先天優勢用普通話就可以有更大觀眾層

所以我覺得佢賺錢係完全冇問題同合理,但當然你話值唔值咁高收入就見仁見智呢個世界係咁,有好多人收入同付出係唔成正比,真係冇得怨
其實佢自己都有獨立既yt但講野悶好多
但無佢同佢老婆一齊做咁生動有趣
同埋都係靠好多剪接效果先唔悶
唔係淨係講野
條友真心唔得 講野重複又無聊
聲線又死氣沉沉 老婆又唔夠老高個老婆正
最重要係老高個老婆好投入聽老高講 好似相聲咁一問一答令觀眾更投入
條總裁個老婆完全唔投入 明顯覺得係悶同無聊 個反應同觀眾一樣

最印象深係有條佢老婆都有出場既片既結尾 總裁講到某個點明顯係醞釀咗好耐想令觀眾有恍然大悟既感覺
以為好正好好笑係度自high 之後講左出黎佢老婆直接dup低頭冇理佢
佢再講多次想佢老婆俾反應 佢老婆淨係點頭嗯左聲 老尷到暈咁完左條片
但佢啲故事係駁得埋 好好睇
「雖然佢係大陸人
但係佢嘅片能夠深入淺出咁講大道理
好嘢黎
支那嘅好嘢要學
衰嘢要恥笑」
其實正常土生土長既香港人點會覺得大陸腔既youtuber講故事好生動好好聽?
正常聽到啲捲脷音就唔想睇落去
除非屋企講開喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞