YouTuber老高播放量10億!收入驚人

379 回覆
37 Like 267 Dislike
係囉,咪一鳩樣
一開始都算係科普類
但係講講下開始天馬行空 之後又俾佢可以咁多條片合埋一齊變做一個大世界 環環相扣抵佢咁多人睇又賺得多既
老高最勁個位係, 一個人帶動成個「老高產業」。 起碼有數幾十位既YouTuber 係專門做根據老高講過既主題再further 講。
東北人黎
你講咗我想講嘅嘢
條友靜咗
老老柒柒
香港好少有呢啲老師
真正理解到啲艱深既science知識得黎又可以良好咁表達
香港大部分老師根本冇咁既料
香港得陳志宏既暢談物理學有咁尚下料
而家d「香港人」係玩小紅書、睇抖音同bilibili 大
你講呀
1k view = USD 2
1m view = USD 2k
1b view = USD 2m

其實搵100萬真view真係幾難
第一次睇佢係TENET影評
覺得佢講得好有深度

但後尾睇其他片又無咁impressed

睇佢channel要揀題材黎睇
天文物理 生活科學果D幾好
其他果D玄幻野就唔係好有營養

呢條友好垃圾, 一味吹, 又鐘意陰謀論
我試過有集搵佢入面所講既科學研究資料, 結果係支那content farm, 外國完全搵唔到
老高都唔好得好多, 不過都好過總裁
老高長居新加坡
支那人

講真一句 佢9up 黎講佢有種吸引力
當故事聽就好
睇完其實都唔知睇左乜
有條鬼佬直頭去埋中國搵錢添
真,有啲吹太大,完全係講故佬
最撚頂癮係連登依個so called「香港最黃討論區」,平時以踩大陸仔為樂
但每次有人吹奏/屌老高都引都好撚多老高fans出嚟
真 19年班黃屍 又話差佬打死人又話乜
全部冇證據咪又係陰謀論
自爆自己英文太廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞