YouTuber老高播放量10億!收入驚人

379 回覆
37 Like 267 Dislike
YouTuber《老高與小茉》在短短3年內擁有400萬訂閱者,總觀看次數達10億多次,老高曾透露自己多月收入可以買下5頭神戶和牛,這也引起另一位YouTuber郭煒的好奇,因此郭煒粗略算了一下,發現老高的月收入差不多是60萬人民幣,也就是新台幣300萬元。

那麼老高在三年內靠YouTube頻道總共帶來多少收入呢?郭煒也表示,他按照網路上查詢的資料來算,每1000個YouTube觀看量,約有2美元的收入,也就是說,老高10億次的播放量,至少為老高帶來200萬美元(約新台幣5600萬元)的收入。

而郭煒也找到一名與老高粉絲數較相近的一名YouTuber來比較,而這位YouTuber叫Graham Stephan,雖然Graham Stephan的影片總播放量只有老高的三分之一,但他曾透露,自己的總收入高達500萬美元,大約是新台幣1.4億元。

不過與老高相比,Graham的影片並不長,播放量也沒這麼高,因此郭煒認為「老高的收入只能比他(Graham Stephan)高,不會比他少」,郭煒表示,他估算老高在YouTube上3年獲得的總收入應該是1000萬美元(約新台幣2.8億元)左右,也讓他直呼「是個相當不可以思議的數字」。

https://hk.news.yahoo.com/youtuber老高播放量10億-收入驚人-225610523.html
睇李永樂老師好過
老高老師好撚屈機唔計政見9up界kol 無人夠佢勁
真係唔識欣賞
佢老婆好似仲要係日本人
其實佢真係算係現代講故佬
有時打開睇 90%都唔知佢噏乜
但佢又講得好吸引,好生動
咁講法,佢就要納重稅
網上唔分國度,納比邊個?
幾年前有睇老高打Clash Royale
無諗過咁紅
屌 咁辛苦返工嚟做乜
其實好多國家都係環球徵稅
偽日本人
大陸人嚟
條條片都幾百萬view
雖然9up但都要似模似樣先得
大陸妹黎
真 我上pronhub都係為左睇佢
睇老高同睇抖陰同一班人
咁人地度橋 寫講稿 拍片 搞網絡形象都有辛苦既時候既,唔係隨便對住個鏡頭鳩噏下就錢。不過係大家辛苦既地方唔同,同得到既回報唔同。
所以佢搬去馬嬲國
日本重税
但好笑既係YouTuber日本唔當職業
例如大J
剩係當故仔聽都ok
睇過幾次一般般
無錯
就算錢易賺都唔代表你賺到
好似ig shop咁
你開未必搵到咁多水魚
佢最勁係一星期一條 每條都20-30分鐘, d圖又好match , 講得好引人入勝 但次次聽完好快就唔記得佢講過d咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞