Samsung Galaxy 討論區 (162) S22 X Tab S8 已發

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
仲有網頁都係,即使無論有幾多free ram,隔一段時間重開個internet app都會強制reload。

ios 同 an都一樣
用storage嚟做virtual ram一定冇本身ram咁快
唔好講SSD啦 SD都Cut撚埋
8+得256
s8 128 5488
香港幾時有得買啊屌
S10買返個手機殼當用新機
根本就係Note系列吞左S系列
小紅帽隻狼咁 食完個阿婆再扮番佢
係咪應該買番S21算....S22無咩誠意
出咁完美 下年邊有人換機
samsung解禁了 可以出相機/效能review

https://youtu.be/D5tTOuiJYKU
s21u變咗s系列最後一代真旗艦ultra機
得兩代咋嘛
原來今年無咗review embargo,難怪咁快出full review。
無知一問, 咁notification 又點計, 比如whatsapp/tg 可能真係成日冇開過會唔會熄左背景就冇左notification
不過我覺得啲youtuber最後都係會隔一陣出多條片扼多水hit rate
有新買新啦
s21又唔係話平好多
個個都做s22u review
冇咩s22/s22+ review? 想睇下GN5如何
一定要的
再推一輪 xx vs s22
除非你限制呢堆app嘅背景data,又或者用好進取嘅慳電app,否則唔關會因為ram問題而收唔到。

另外我自己會將呢啲通訊軟件放入never sleep app裡面。
最近先買mon貼同殼 成部新機咁
又頂多年
不過效能無咩問題
似香港samsung wfh個個唔撚做野,搞到無機賣
換theme換wallpaper換icon又一部新機
有冇人更新完 one ui 4之後個最近使用鍵有時會冇反應
唔係次次
有時得有時唔得
雖然唔係好經常但好煩
用緊20+
S22 battery test有未
只要頂到1日中度用量買硬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞