Samsung Galaxy 討論區 (162) S22 X Tab S8 已發

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
Ram plus? 唔知有無用
再開返App會reload

但其實無論an or ios,即使無爆ram,隔得耐重開都會焗你reload。試過即使set app never sleep都一樣。
其實唔用筆咪當佢唔存在咪得 😂 反正S ultra本身都係咁貴
我覺得佢地啲策略都幾奇怪...
出S系列其實唔可以分有筆同冇筆嘅最top咩?
有筆可以加返插SD卡,主打商務
唔要筆都可以唔加插sd卡有普通旗艦,或者加返3.5mm Jack俾冇筆旗艦機
但依家就好似出左啲高不成低不就嘅嘢出嚟
加上啲FE版,成日自己打自己,都唔知想點

我認為最好喺咁樣出S系
兩部旗艦分有筆冇筆
年尾咪再出fold同filp
AI?
真係唔用嘅咪當支筆唔存在,上年Ultra無筆咪又一樣價錢。

即使只當相機shutter都好有用,我反而建議嘗試下用下佢,全世界所有手機得佢有呢個功能。

另外SD card 同 3.5mm無架啦,全世界一齊聯合唔出。
我都覺得奇怪,明明都係HM3但點解會話pixel size大左1.23x ?
應該係 AI 運算嘅成果,但修正得好,我願意用
應該無大到,兩支Tele lens單講pixel size都細咗。

明顯演算法更為重要,十年八年前啲1吋大底手機一樣無得同呢家啲細底機比。
無 得優惠價訂keyboard
Note 10+撚表示由8號日日禁到今日都未有One UI 4.0
A52 update完唔見有大分別
https://youtu.be/D5tTOuiJYKU
竟然係我最鍾意嘅tech chap最早出review
岩岩上samsung us 個網睇,s8+ 個keyboard cover 好似用番s7+ 個隻
係咪即係其實當清貨用
n20u有安全更新
用得返咪仲好,量大配件廠先肯放多啲資源做套做殼。
一樣size就應該係一樣
香港有發佈會未?
即係得s8u 個隻加左背光
8同8+ wifi 128gb呢
部s10+又可以再戰多年
Ching有無諗住換機
我心大心細緊S22+
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞