Samsung Galaxy 討論區 (162) S22 X Tab S8 已發

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
s22u續航說是進步了
但沒說多少
在線等
綠22+
不過不用擔心續航,像S22 Ultra的LTPO有著更積極的邏輯——在屏顯內容不更新後屏幕刷新率(開發者選項中的“顯示刷新頻率”)將立刻從120Hz降低至24Hz(0.5s-1s),如果有局部區域仍舊有顯示刷新內容(如相冊中的視頻小圖預覽),系統也會在48Hz/24Hz的邏輯中積極切換,目前見過的刷新率有24,48,60,96,120Hz,不過針對該功能和@肥威 簡單聊了一下,他認為該功能只表明軟件邏輯,並不是實際的硬件刷新率,不完全準確。 不過從體驗的實際結果來看,S22 Ultra的續航就是比前代進步了,這也是目前所有小黑屋歷史中,最難被耗電的手機。
唔知45w charhing係咪行usb pd,有個100w GaN charger
3700電點用呀
我都以為係今日就有,點知連價錢都唔講
好失望又冇 microsd 卡又貴
用緊 note 8 諗住求其換 S20FE/Note20U 算
對我嚟講s22 s22+最大吸引係平mon
利申s20+用家
唔通香港冇首批
隻45w 牛終於用得著
s22+ 仲用緊fuhd 笑死
s20u值唔值得轉s22u
一心仲以為有得訂機
咁新45watt呢?
唔知邊到入ram plus setting 呢
又係呢d廢話,粒電冇多過我死都唔信續航會提升
依家用緊s10+,諗緊買s22+定s22u好覺得s22u好似好勁咁,不過個樣又s22+靚啲。
設定 -> 電池與裝置維護 -> 記憶體
Tab S8 Ultra
入到去睇到用了4g無得轉多 or 少 ram
應該新機先有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞