Samsung Galaxy 討論區 (162) S22 X Tab S8 已發

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
有冇 z fold 3 對比 22ultra 了解下
利伸 Z fold 3 開心使用中
我又唔用spen 唔洗512gb 又唔會自拍 仲要曲mon重d貴d
22U對我黎講既優勢係多500電同10x lens
咁我22+算la
可能wfh冇人搞
冇得對比,影相一定好過 Z Fold3
s22 + 又唔出512....屌佢整部note 出黎做咩, 又大部又樣衰
Ching 你Fold3 是咪用5G,我用5G 真係倒水電到傻,下畫已經得返30幾%,搞到好想換S22U
長期5G, office 有位叉/平時 帶尿定尿袋, update左好似好d
45W嗰個快充賣幾錢?
自己貼啦
做咩咁多人話買22 越嚟越iphone

https://youtu.be/wksPGb2b5I8
以後都唔會有喇
今年s22/22+除左相機其實升級唔大,
s22u只係加返note既野
繼續8/12gb ram, 改善ambled 2x
我都諗唔到有咩升級左
出面賣28x
想幫老豆換機,佢仲用緊note 5
佢好鍾意支s pen,應該同佢換note 20定22u好
我覺得其實最大升級係散熱

真係唔知好嬲定好笑
最重要清楚知道自己要乜嘢唔要乜嘢
大家夠知道iphone核電 性能強 拍片勁啦

btw最後續航應該同水平
note 20應該夠曬啦
一諗起S22U 曲MON, 貼MON貼就怕怕
你用乜柒45w都係同一個速度,明唔明
建議你玩吓實機先決定 229g+直角手感唔係人人頂得順
唔知衞訊個d 幾時有demo 機玩呢
用緊S10+, 本身想今年換S22+, 但係見到resolution仲downgrade咗.....
1440 x 3040 ---> 1080 x 2340
其實肉眼係咪睇唔出定係個mon有靚到??
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9535&idPhone2=11252&idPhone3=11251
你會唔會換
建議睇實物
每人隻肉眼都唔同
正如老西子都分唔到2k降1080
初初對呢個重量都有啲卻步,我用note 20細機,但如果當買一部相機附送電話功能,咁樣諗法會唔會好啲?
其實resolution低左唔一定會差
好似係要配合其他技術去調好個效果?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞