Samsung Galaxy 討論區 (162) S22 X Tab S8 已發

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
唔係一直都話同上年S21U出果陣同價?
佢粒Phoenix core汁兩粒做大核跟住配4粒中核咪得 條友有份經手a14同m1,一樣玩法黎
Uwb對應samsung tag,又或者quick share快準好多。

唔知nearby share有無對應

差一步我就21u轉22u嫁喇
點知佢俾12gb ram我
真係笑咗
你不如問三叔幾時生性 製程輸人咁多
Cut ram屌出聲,雖然睇返自己用量長期唔過6gb。
會有番貨既一日既
唔驚
但係1tb又真係幾興奮嘅
但用咗就代表以後一定要換1tb機
香港買機多數有原廠送/換
但s10仲未有更新
用緊note10 plus
覺得s21 ultra 個鏡頭仲靚
s22 ultra 成部太似note 20 ultra la

同埋好憎曲面mon mon 貼好難買
清放咁多影片

我習慣放cloud,副機或者Tab都睇到,懶得過嚟過去。

今次如果全cam 4k 60fps,咁就要上1tb了,點慳都起碼512。
今次竟然有獨立出官方mon貼,真心有啲期待。

摸埋實機睇下速度反應,再睇埋cam comparison,如無意外應該入22U 512gb。
u好樣衰
又曲mon
不了
我鐘意s22 plus
覺得個白色好靚 個鏡頭得位幾簡潔
我用note 但支筆我都係唔多用

不過要睇粒8gen1熱唔熱 待機係點
老實我note10plus 都好夠用 一出就買 用到而家都無lag
係想有部120hz 打下機
其實我期待今年既fold
希望佢可以好似oppo find n 咁出個細d 既size 就好啦
係咪s22u所有套嘅鏡頭位都禁核突
我都係極期待fold 4,但硬係覺得會cut cam同無內置spen。用開筆都想繼續用,完全係ios比唔到嘅體驗(雙修開)。

無入fold 3主要因為唔鐘意外mon比例,無內置spen同摺痕都係差少少,但成件產品的確成熟咗好多。
我覺得嗰前置鏡頭擺中間真係好督眼督鼻,我買s10都係因為佢擺喺右上😔
見oppo 個mon 都係買三星.但個較位就係oppo 自己design
見過真係比三星唔明顯好多
應該呢代會見到明顯改良

之後應該到iphone 出

唉 要儲定錢 鬼叫自己鐘意電子野
巴打有冇呢條片嘅link?
好似25號 9號預訂 網上多d 色
一樣 宜家用緊s9+
究竟22/+ 好差200美金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞