iPad Mini 6(仲有冇人未買)討論區(9)

612 回覆
5 Like 9 Dislike
黎緊9月會讀Master , 有睇書習慣. 想買部Ipad 返學寫Notes, 睇電子書同埋好間中做野畫一畫圖(工程撚, 畫好簡單的Sketch).

大家會推薦Air 定 Mini? 有做過下Research mini 寫notes 會唔夠大, 但係睇電子書方面用Air 又會唔會太大?
睇PDF書嘅話
Air都只係啱啱好夠大
Mini 碌嚟碌去都睇到
但體驗好差
除非你真係好想要細size
睇epub (好似kindle咁) 就無所謂
iPad min 1 user, 用緊iPad Pro 同iPhone 13 pro
係街試玩iPad mini 真係搞不撚掂
希望佢有朝一日下放pro motion
On9一問
本身有iPad air

但想買部 iPad mini 粗用睇書、睇報紙、上下網
買部 mini 4 夠唔夠做?
定都要mini 5 or 6

mini 4用A8太舊喇
至少都mini 5 A12啦
粗用就睇下refurbished
用asia mile買,等成個月都未送~等到air5都出⋯⋯
想問education discount 有冇得喺士多直接show證買?要等一個月先deliver到好on9
其實Apple 呢家送貨有冇影響
用黎讀書真係大mon 好d
依家用mini 上zoom, 又要mark note, 會覺得個mon 細到唔夠用, 結果我用埋notebook 開曬兩部上堂

但我唔係上master分別應該會好大掛
push 有冇人知
啱啱Festival Walk問左一定要上網買
唔知其他分店得唔得
唔該哂 等成個月慳400 好難揀
可以去Studio A買
想問下 Apple store walk in 可唔可以用教育價
見到上面有人答咗, 唔使理我
仲要疫情物流有影響都唔知等幾耐
我急用直接買左算
想問下有冇有齊iPad Pro 同 iPad Mini 嘅人
你哋會唔會買兩支Apple Pencil
唔會
因Pro做野用 mini娛樂用 我分得好開
所以Pro會跟枝筆
升級 ipad pro
去fortress有得用教育價walk in買
利申: 上星期先教育價買左iPad pro
共用 啪埋去就用得
Mini 4gb 係咪好快收皮?
新嗰部air已經8gb
買咗部MINI 6 64GB, 始終個樣係新款感覺好過MINI 5 好多.
但佢個紫色真係唔夠紫, 好灰咁
收到部ipad mini 6, 諗緊賣左佢換 M1 air

巴打門有無咩建議
部iPad pro 2018比老豆搶左黎用
谷鬼氣買左部iPad mini
筆就用緊一枝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞