iPad Mini 6(仲有冇人未買)討論區(9)

612 回覆
5 Like 9 Dislike
仲想執部試下代替平時iphone睇下work 唔work
舊iphone淨負責收sms
平幾舊買ac+都好
要大量睇pdf真係要A4 size坐定定
除了你接受scroll嚟scroll去
睇網頁或kindle就mini都夠
最近心思思想放咗部air4換mini
想請問mini個jelly mon搞掂未
唔會攪得掂 先天缺陷
用落影響大唔大
如果睇劇多建唔建議買
煲劇通常打橫睇影響唔大
同埋用落會自動忽視咗
除非打直睇長文咁就容易留意到

不過唔轉air5?
部air4買返嚟都唔知有冇用過10次
我覺得係太大部唔方便懶得拎出嚟用
所以先諗換mini會唔會好d
咁諗得過我晚晚都攞住mini上床
咁等我放咗air4先
iphone idle一陣會連唔到,又要拎返部電話出嚟搞
但用得ipad mini 就係唔想搞部電話

10年前部ipad3 wifi 中過伏,之後用mini4 lte
早幾連聽你哋講冇嘢,ipad 6 買wifi,根本一鳩樣
上年部ipad pro 買返5g 版
Ipad Air定mini好?見back to school心郁郁想買部都係平時睇下片 冇乜特別用途 之後去旅行會帶去用
想問各位巴打買咗cellular定wifi
我自己有部wifi版
平時上網都係tether算數

但唔知會唔會用cellular之後鍾意帶出街睇片睇漫畫之類
唔係成日帶出街大部D好
Both,屋企用pro,出街mini
姐係冇air呢個option
用左幾個月,64gb好似唔多夠用
自從用咗Tab s8+ 5G之後
有考慮下代iPad轉cellular
connect 手機hotspot 係好快
但始終都降低咗iPhone續航力
想收部二手iPad mini 6
Tg hkfiii
你咩用途先
jot note / 用Microsoft office / Youtube / 睇連登 / 打機 etc.
睇youtube 連登唔食好多啦 除非你down片
Notes 翻工野 depends
打機一隻驚都係2GB左右 如果唔係好多應該都勉強ok
如果你重度用家就買256啦64比人屋企睇下片架咋
用左半年,幾時出pro版
得個256gb唔夠用,又想有120hz同faceid
m1/m2就咪,個殼唔夠散熱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞