iPad Mini 6(仲有冇人未買)討論區(9)

612 回覆
5 Like 9 Dislike
touch id明明好過face id咁多
下下要伸隻手指去解鎖
拎起部機隻手指自然就到個制既位啦
mini6個touch id係右上角點自然掂到
有咩問題
ipad mini係咪會出新
咁突然?
應該唔會住
自己有pro有mini,Face ID 用喺iPad 係屈機,apple幾時先肯擺埋落MacBook
依樣真,揭開keyboard一刻
face id已經同時unlock iPad
點解唔推薦買筆
你會sketch, 整note或者用嚟highlight pdf就買
最緊要你自己會用
手寫筆記都有人中意細本
想買部ipad番學用 用嚟睇notes同寫下筆記咁
Mini會唔會太細唔方便
請問真實用家, 究竟ipad mini 6 d 電耐唔耐用?
主要係上網,睇youtube . 謝~
唔介意要不斷放大縮細jot notes係買得過
不過就真係方便帶出街
一般啦
部mini 5 分兩個screen 會明顯好慢

幾時出7
我部mini 5 都係⋯好容易 lag...
諗緊換mini 6 定air 5好
我有諗過買六,但如果下年春季出m1加8gb ram就真係唔知點。

拎住部ipad pro 11 真係拎半個鐘手都痺埋

Mini 真係無敵好用
如果本身有部ipad pro 11” 建唔建議買多部mini jot notes
因為有時返學會拎哂iPad + macbook 但兩樣一齊拎就好重
已經買左mini
拎左人地部pro出街用重到飛起就知mini先啱我用
建議

我本身部11pro 加keyboard 係用來代替MacBook

Mini就真係方便出街
大家覺得值唔值得買cellular version?
諗住上堂jot notes用
其實而家A15已經好夠用, 呢個大細真係未必有需要上M1,
斷估唔係有人會想靠ipad mini剪片gwar
如果唔介意手機放wifi, 其實wifi夠, 上堂地方正有wifi, 上5G版既錢黎買支筆可能化算D.
如果唔係打機, 我唔覺得用mini會需要5G
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞