iPad Mini 6(仲有冇人未買)討論區(9)

612 回覆
5 Like 9 Dislike
師兄係玩具反斗城到買?
靚仔少少就買個三摺套
另外加個Logitech k380 keyboard

不過實際上嚟講mini個mon size好難當電腦用
但pro 睇書睇paper 會唔會太重?
部mini買返黎都係低用量
主要YouTube Netflix多
得閒玩吓支筆jot notes發覺唔就手
有d想放咗去換Air 5
換啦
睇緊邊到放好
我反而想放ipad pro 11 2020 換iPad mini,
因為要似air size 嘅,最平iPad 都做到,
唯有iPad mini 先有正輕便size
建議你去apple store試下先
係我角度嘅話就最平果部ipad夠做,反正你都係jot notes都唔需要用到m1嘅performance但唔好處就係只可以用第一代apple pencil
一般
因為mini同A5size差唔多咁大
jot notes要不斷放大縮細移過啲再重複
係呢點麻煩

仲有最近覺得耗電快咗
利申 買咗半年
mini一出即買,跟住發覺除咗得閒YouTube Netflix就好少用,星期日賣咗$2800諗住換air 起碼抄到notes
我係iPad pro 12.9 換mini ,
Pro 12.9 吋太重
Mini個size真係正,又輕
我只係攞嚟睇YouTube ,
不過嚟緊想買個keyboard 玩下
我發覺愈更新愈食電,好後悔更新IOS
我啲devices熄晒自動更新 費事新ios有咩麻煩
但都係好食電
我都想買keyboard唔知咩size好
我都係熄自動更新,
就係忍唔住手動更新左
上網搵緊有咩靚,apple又唔出for mini 嘅magic keyboard
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞