英國股票ISA戶口

342 回覆
33 Like 3 Dislike
有冇巴打知道如果第一次開用咩platform 最好
咁咪每次trade都要蝕匯價?
係 買/賣 什至乎收股息都會唱番做gbp 蝕0。03%每一次
本身有ibhk account
有無人知點開到isa
佢無得比我轉地區
當一個全新IB account咁申請
IBUK is a different company from IBHK. You need to apply for IBUK account
實証左 可以保留ibhk acc
4個月前 transfer完成
當時cs有叫我如果想cancel ibhk account 就要自己手動刪除
到我想transfer out所有錢 準備cancel account ibhk會提示我留番5蚊 如果須要保留戶口 我keep左50蚊係acc到 直到現在都冇問題
我得返舊幾水
之後IB HK話唔比d Instant data我

不過我專心用返IB UK算

IB UK 同 IB ISA 之間d錢有冇得轉換 ?
有ibuk to ibisa
冇ibisa to ibuk
請問點轉?
Web portal 出入錢有個 internal transfer 嘅選項
我今晚試吓先
成功左!

唔洗set多個payee,方便好多

我over 40,開唔到Lifetime ISA
但老婆未過,佢開左Moneybox Cash ISA
請問各位如果有ibhk, 想開Ib Isa, 係咪一定要開左ibuk 先?

另外ib isa 係咪可以買到isf ?因為我係長缐投資收下息咁🙏
isa應該可以獨立開 但係ibhk點解唔轉ibuk呢
始終ibuk有保障得多
isa acc只要係ucits既etf都可以買
想問下有冇人用trading 212 isa?
想開但係佢個網站叫人留email
係咪宜家冇得開啦?
岩岩睇到invest engine好似幾抵
想問下有冇人用過
同問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞