Philips hue 停產?有冇巴打有用開?

286 回覆
9 Like 25 Dislike
想問你講緊邊隻?
最近都想轉天花燈
見到Hue Still / Being / Fair
HomePod Siri set 做英文 (同埋一啲 language,廣東話唔得) 係可以認人聲
巴打有沒用電視燈帶?
有隻gradient lightstrip
同佢普通隻lightstrip plus唔知有咩分別
香港搵唔到
另外仲有枝gradient tube好正
想成set買晒
gradient lightstrip果隻係
成條燈帶當中,可以分成一截截咁出唔同既顏色,你睇依條片就明
https://www.youtube.com/watch?v=wONayxL4xTY

普通果條lightstrip 只可以一條過出某一隻顏色
O…咁要效果好姐係要買Gradient
想買埋條Gradient Tube
但好撚貴 成套落黎
可以用macbook + apple tv 都Sync 到的,試過
其實hue啲天花燈如果壞咗冇得換燈條/火牛?

睇中盞muscari
電壓一樣?
UK平勁多,仲要香港賣嗰啲係60W,呢粒係75W
想問有無師兄有用ikea啲智能燈膽? 想聽下分享
用apple homekit 係咪就唔使用hub/bridge?
唔係,都係睇邊款,據我所知Philips hue都係要用嘅,因為佢本身個燈無WiFi無得連network, 得個hub/ Bridge先有, 所以要有個hub先可以用到HomeKit
個廳 250呎到要幾多個gu10 75W 先夠
7.5就起碼8支,如果75w就未見過答你唔倒
好似110V 同香港唔同電壓?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞