Philips hue 停產?有冇巴打有用開?

286 回覆
9 Like 25 Dislike
不過用Hue App冇HA咁彈性
HA 好似仲未好 support Friends of Hue switch

可以經 HomeKit 做 trigger
不過如果咁用 用手機會唔會方便d 屋企唔大 手機又通常跟身
利申 買package 跟左smart button 唔知點用
可以點彈性?
宜家係Mac 睇Netflix 用唔到Hue Sync 上網睇其他人都有呢個問題 (可以用Firefox 不過 resolution 勁低)

想問有冇巴打用 Apple TV 睇 Netflix 用唔用到Hue Sync?
比個參考你,因為見你話係appple tv,所以未必岩用

我本身電腦睇netflix,如果想有hue sync效果,我要用chrome 再裝埋super netflix 依個plug in 先bypass 到https://chrome.google.com/webstore/detail/super-netflix/iakpdiefpdniabbekcbofaanjcpjkloe

用native netflix app 或者browser 一律無反應
唔該晒一陣試吓
要買sync box
琴晚買左philips 燈帶,想問有無得唔裝syns box 都可以自己不停轉燈類似落club 咁?

另外用緊synsbox 既巴打, 想問下有無方法跟返原本電視內置netfilx/disney+ apps 都出到電視渗光?
唔想又要額外加apple tv 明明內置已經有
如果我tv > earc 去soundbar > sync box > 落返tv
咁會唔會得
真係好低智
拎番部PS4出黎睇netflix
想請教Philips sync + Apple TV 既話apple TV 應該揀咩制式?
巴打, 想問隻 bridge 係唔係一間屋要幾隻先夠, 定一隻可以頂全屋?
thx thx
有冇話太遠收唔到呢個問題?
定有 wifi 就已經得? thx thx
PHILIPS我冇試過收唔到
佢個穩定性真係好好
以前用小米吸頂燈就有試過收唔到要RESET
Thanks 巴打
即係其實真係有限距離
如果係安全都係買多 2 隻
你咪買左一隻先
收唔到買第二隻
因為而家見有 bundle 為返都係一舊水鬆 d 一隻
要用插頭
你如果屋企多智能產品
少一隻就一隻啦
唔同牌子都要用

sor 想問多樣
係唔係可以
bridge --> 燈 --> 燈?
即係燈同燈之間都可以當做係 extension 加大 coverage?

Thx 巴打
bridge --> 燈 only
thx thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞