Philips hue 停產?有冇巴打有用開?

286 回覆
9 Like 25 Dislike
飛利浦個架構,照明一向獨立部門,因為飛利浦照明太多軍用激光都要2用佢,所以五角大樓唔俾佢賣俾大陸,至多俾佢係荷蘭上市。
如果唔係咁貴我都想咁玩

百幾蚊塊太貴
https://www.youtube.com/watch?v=xfc-nCLXz2s

我唔會熄廳燈 , 效果類似咁 , 我廳用GU10 同E27
用緊
1年前買 全屋8成既燈都係Hue (燈帶+燈泡)
我夾homepod用 都好夠
全屋燈set晒 同hue sync 同步?
同SYNC BOX 同步既只係全廳燈同埋電視背燈帶
全屋都係智能 , 但係廚房、廁所、房 我冇同SYNC BOX同步
例如睇兩個鐘既一場戲,會唔會好怪
經驗上,用得屌米嘅人,唔care disconnect。
其實一隻bridge可以駁幾多燈?之前睇過話20,但我計埋sync box、motion sensor一定過
如果剩係用電視燈帶係OK嘅,但如果要sync埋燈廳嘅燈,就要夾燈嘅擺位同光度,Sync box無得獨立較每組燈嘅光暗。
入面條女個成龍鼻
ching廳房都各一home pod?
有冇試過睇新聞時開
廳係舊homepod(大個隻)
主人房homepod mini
btw荃灣ikea個mall有philips代理,多燈飾款揀,唔洗歐洲訂
試過,so?
可能我記錯咗
個人覺得佢個間應該比較貴
我個陣買燈帶去左間gaming舖
買燈泡去左深水埗埋單兩樣加埋差唔多6K
Philips 有出support Hue嘅T8光管? 有無link睇下?
ssp黃金平?
50燈+12配件

我屋企用GU10 當燈都係用一隻就夠。
燈帶、motion、SYNC 當配件
基本一隻夠哂啦
唔係黃金 去左鴨記
我就咁睇電視台、新聞唔用
係睇電影同演唱會先用
2個鐘無問題
全屋hue緊,幾皮嘢但冇後悔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞