〔逃脫3〕請選擇目的地:

1001 回覆
247 Like 9 Dislike
感謝大家!

舊post 1: https://lihkg.com/thread/2847484/page/1
舊post 2: https://lihkg.com/thread/2855780/page/1

---------------
致新玩家:

根據最多正評數的選項,成為決定劇情的方向。
*同分會再按快慢作出選擇

本遊戲沒有載入遊戲選項,亦不會重新啟動或從某劇情再開始。
每次選擇會影響以後結果。

-每一百正評出現特殊情節,需指定回合內到達特定地點才能觸發-

角色資料

手錶顯示:
5日
09:00

課室顯示屏:
17:16

HP:6
(體內含有異物,行動力及意識下降,受到傷害可能大幅增加,效果會隨時間慢慢減退恢復正常。)

物資:
桌燈(沒有電池)
小紙條(Tel: U

---------------

HP歸零時視為遊戲失敗,不會重新啟動或從某劇情再開始。
新post留名
直闖後台樓座決一死戰 死都要死得明明白白!!
瞓咗一晚但時間冇減即係如果冇被打死就唔會減日數,幾好幾好,咁盡量唔死就得

繼續推銷未來策略:
穩紮穩打有紀律地獲取更多資訊,唔俾特殊劇情/特殊房引誘,首要目標係搜索班房,再速戰速決睇睇特別室嘅用途。

被迫飲精,就:G/F -> 2A -> 3A3C3D -> 4A4B -> 5/F or Roof -> 3/F休息
新po留名
主角快啲走啊
博老命
咁難點玩
?日數唔係減左一日咩
終於追番進度睇 , 都話咗入3B或者三樓廁所睇下只係冇諗過有咁快畀人逼咗去飲精我依然都係覺得可以睇下三樓廁所 , 同埋最緊要嚟緊嗰幾個會合都最好盡量集中喺三樓附近行動好啲 , 至少可以以最快速度返去暫時知道安全嘅地方
如果打機而家真係地獄級難度
係喎減咗一日,Sosad咁更加唔可以死,如果唔係又要瞓足一日
難得喺一樓 落一層睇下floor plan先啦
唔洗咁急上去住
唔清楚廁所有冇大眼人 雖然好重要 但係呢個moment去唔明智 因為中伏扣兩滴
會唔會無跑既話本來係無事
唔知 不過都冇得後悔
但依家吞咗可以做到更多嘢 無面同學唔會搞你
我地咁樣係咪可以反向推斷 如果中伏 走佬嘅話可以翻去3B?
大家都係靠估
但其實話背脊有號碼比無面風紀見到
留喺唔同班而捉鳩佢
我覺得就牽強少少
其他同樣身穿紅衫校服嘅排隊時一早見到佢地背脊

利申:唔支持跑的
LM
咁多無記號班室點解唔入去睇下先,第一 round道具都係無記號拎到
但點解釋主角行出課室嘅時候
無面人由本身喺角落無諗住跟即刻追到貼住主角背脊真係純粹屎忽痕?
因為唔可以亂入房,我哋去咗2b所以佢先捉
完全捉唔到定律

我地玩得咁保守都要吞精 校規嚴格程度已經壓榨到我地冇行動空間
橫掂乖寶寶偷偷摸摸都冇下場 不如直接反抗做啲出格野算數

人生太短出手要更大
到底邊度保守,有哂記號都要衝入去

2B咪打左交叉囉
瞓左一晚又見冇乜事咪以為可以安全
可能我地係錯晒
奔跑咗+去錯班房+唔落禮堂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞